Google dodao pretraživanje avionskih letova

S ljetom pred vratima Google je u svoju tražilicu dodao brzo pretraživanje po avionskim letovima.

Zimo Zimo Iva Krc | 30.05.2011. / 08:13

Google dodao pretraživanje avionskih letova

S ljetom pred vratima Google je u svoju tražilicu dodao brzo pretraživanje po avionskim letovima.

S unosom riječi „flight from X to Y“, npr. flight from Zagreb to London, moguće je dobiti informacije o odlascima i dolascima avionskih linija na toj relaciji.

Osim ovog upisa radi još i „flight [neki grad]“ ili za manje gradove „flight from [neki grad]“. Traženje pronalazi većinu europskih aerodroma i dostupno je u 11 jezika: engleski, francuski, talijanski, njemački, španjolski, nizozemski, brazilski portugalski, poljski, ruski, turski.

Google još nema mogućnosti da se unese i podatak o cijeni ali će biti, navedeno je u izvješću. Također moći će se pretraživati po top destinaciji ('flight to somewhere sunny') i cijeni ('.. under €300'). Ovo pretraživanje Google je integrirao nakon kupnje američke kompanije ITA software prošle godine za 700 milijuna dolara, koja se bavi skupljanjem i katalogiziranjem podataka o avionskim prijevozima.

No američko ministarstvo za pravosuđe to je preuzimanje odobrilo tek sredinom travnja ove godine zbog sumnji konkurenata (Expedia, Priceline, Travelocity, ..). Google je u međuvremenu na svojem Public Policy Youtube profilu izdao čak i video, s kojim je naglasio svoju odanost potrošačima i poštovanje pravila konkurencije. S druge strane Google je osim ove novosti objavio da ukida drugih 18 aplikacija.

Napomenimo da ova funkcija trenutno radi na google.com, dok na google.hr i ostalim sličnima još ne radi.

Via Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti