Novi Googleov doodle posvećen je rođendanu Les Paula, glazbeniku i inovatoru bez kojeg rock glazba ne bi bila to što je bila.

Vjerojatno je svaki od vas koji je pokušao pretražiti nešto u Googleu, vidio novi privremeni logo Googlea koji je posvećena američkom glazbeniku Les Paulu.

Također vjerujemo da ste svi probali malo svirati tu gitaru, moj tata, koji me ujedno i uputio na ovaj logo, jest.

Idućih će tako 24h Googleova početna stranica izgledati ovako interaktivno stoga nemojte se čuditi ukoliko netko od vaših kolega na poslu zasvira poneku notu sa gitare bilo mišem ili preko tipkovnice.

Što se tiče samog Les Paula (1915 - 2009), čovjek je dobro poznat po izradi gitara, no ono što je interesantno jest da je Paul eksperimentirao sa različitim tehnikama snimanja kao što je multitracking i delay. Oni koji žive u SAD-u imaju malo privilegiju pa tako mogu i snimiti 30s svog materijala.

Osim toga njegovo ime nosi i jedan od najpopularnijih modela električne gitare, tvrtke Gibson Guitar Corporation, model Gibson Les Paul standard.

Za one koji pak žele znati više tehničkih detalja, ovaj doodle je izrađen kombinacijom JavaScripta, HTML5 Canvasa, CSS, Flash (zvuk) i alati poput Google Font API, goo.gl i App Engine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju