Google i Indija žele udružiti snage i okončati dominaciju Amazona i Walmarta

Googleova internetska trgovina djeluje isključivo kao skup popisa koji su na mreži te sam ne izvršava nikakve narudžbe ili isporuke, za razliku od Amazona.

Hina | 27.05.2022. / 11:16

Google (Foto: Afp)

 Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

Krajem travnja Indija je pokrenula svoju Otvorenu mrežu za digitalnu trgovinu (ONDC) budući da vlada pokušava okončati dominaciju američkih tvrtki Amazon.com i Walmart na brzorastućem tržištu internetske trgovine.

Vlada procjenjuje da je indijsko tržište internetske trgovine vrijedilo više od 55 milijardi dolara bruto vrijednosti robe u 2021. te de će porasti na 350 milijardi dolara do kraja ovog desetljeća.

Izvršni direktor ONDC-a T Koshy rekao je da je Alphabetov Google jedna od mnogih tvrtki o kojima se raspravljalo za suradnju u projektu.

Googleovi pregovori prate uspjeh njegovog poslovanje s plaćanjima zbog vladine inicijative za financijske transakcije Unified Payments Interface, rekao je jedan od dva izvora Reutersa. Oba izvora su odbila biti imenovana.

Googleova internetska trgovina djeluje isključivo kao skup popisa koji su na mreži te sam ne izvršava nikakve narudžbe ili isporuke, za razliku od Amazona.

Glasnogovornik Googlea odbio je komentirati pregovara li kompanija s vladom. No, rekao je kako su usmjereni poticanju malih i srednjih poduzeća da otkriju digitalno i mogućnosti plaćanja Google Payom.

Jedan od partnera projekta ONCD je i indijska financijsko tehnološka firma Paytm. Projekt ima za cilj okupiti 30 milijuna prodavača i 10 milijuna trgovaca na mreži te pokriti najmanje 100 gradova do kolovoza.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti