Google je jučer na konferenciji predstavio Google Music servis, te istaknuo kako se dnevno aktivira više od 550.000 Android uređaja, odnosno kako ih trenutno u svijetu ima 200 milijuna.

Broj aktiviranih uređaja raste iz mjeseca u mjeseca pa je tako u svibnju bilo 400.000 te u lipnju 500.000 aktivacija dnevno.

Gartner je također nedavno iznio nove statistike koje pokazuju da Android drži najveći udio na globalnom tržištu pametnih telefona odnosno 52 posto, dok je Apple sa svojim iOS-om zauzeo 15 posto tržišta. S druge strane ComScore ističe kako u SAD-u Android ima 43 posto a iPhone 27 posto tržišta.

Naravno, teško je usporediti ove brojke pošto se Android aktivira na raznim uređajima kao što su LG, Samsung, HTC i ostali dok iOS radi samo na iPhoneu, iPodu i iPadu.

No Google bi ipak mogao još više podići svoj udio na tržištu zahvaljujući novom operativnom sistemu Ice Cream Sandwich koji se nalazi na Samsungovom Galaxy Nexusu, a koji je danas krenuo u prodaju u Velikoj Britaniji, dok u ostatak svijeta kreće krajem mjeseca, piše Cnet.

Još uvije većina pametnih telefona koristi Android 2.x, odnosno skoro 44 posto koristi Android verzije od 2.3.3. do 2.3.7, a 40 posto ih koristi Android 2.2 Froyo. Samo oko 2 posto korisnika ima instalirani novi Android 3.x Honeycomb.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju