Google intezivno promiče svoj novi Google+ sign-in sustav – u planu edukacijski kampovi diljem svijeta

Ako ne pratite baš redovito novosti iz IT svijeta, vjerojatno vam je promaknula prošlotjedna Googleova velika najava nove mogućnosti Google+ ekosustava – konkretno, riječ je sasvim novom sign-in sustavu koji bi trebao u narednim mjesecima na većini portala i aplikacija zamijeniti dosadašnji Googleov sustav prijave

Zimo Zimo Ante Malenica | 07.03.2013. / 13:20

Google intezivno promiče svoj novi Google+ sign-in sustav – u planu edukacijski kampovi diljem svijeta

Ako ne pratite baš redovito novosti iz IT svijeta, vjerojatno vam je promaknula prošlotjedna Googleova velika najava nove mogućnosti Google+ ekosustava – konkretno, riječ je sasvim novom sign-in sustavu koji bi trebao u narednim mjesecima na većini portala i mobilnih aplikacija zamijeniti dosadašnji Googleov sustav prijave. Ideja je jasna – ponuditi korisnicima mogućnost logina na brojne portale i aplikacije pomoću osobnih informacija koje korisnici drže na Google+ mreži, uz manje spama na news feedu Google+ i više interaktivnosti, no to je tek početak.

Pošto danas mnogi developeri aplikacija istovremeno rade web i mobilne verzije istih aplikacija, novi sustav će omogućiti da se znatno smanji broj potrebnih radnji za korištenje svih mogućnosti tih aplikativnih rješenja – npr., ako korisnik je ulogiran na Gmail ili Youtube, novi sign-in dopustiti će indirektno zadržavanje korisnika u Googleovom ekosustavu, unatoč tome što se radi o third party aplikaciji. To se npr. ističe u tome da ako je korisnik ulogiran u Youtube, može samo s jednim klikom dobiti login u pojedinu web aplikaciju (dva ako to radi prvi puta) za koju zatim može u samo jednom kliku na iOS ili Android preuzeti i instalirati mobilno izdanje te iste aplikacije.

Kako bi se developeri što bolje educirali, zbog njihovog navodno velikog interesa, Google će diljem svijeta održati svojevrsne 'boot kampove' na kojima će Googleovi inženjeri dati upute i savjete developerima, odnosno smjernice za dizajn aplikacija sa ovim novim sustavom. Jednako tako, ova svojevrsna druženja biti će odličan način za povezivanje developera i međusobnu razmjenu iskustava. Iako tih kampova neće biti u našoj blizini, imali smo potrebu istaknuti koliko Google truda ulaže u prisutnosti svoje platforme, bez obzira o kojem se proizvodu radilo. U slučaju Google+, taj je trud uvijek nešto veći.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti