Google je navodno ponudio 10 milijardi dolara za WhatsApp

Danas je sve u znaku nove akvizicije Facebooka — WhatsAppa, koja je ujedno i jedna od najvećih u tehnološkoj industriji ikad.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.02.2014. / 18:48

Google je navodno ponudio 10 milijardi dolara za WhatsApp

Danas je sve u znaku nove akvizicije Facebooka — WhatsAppa, koja je ujedno i jedna od najvećih u tehnološkoj industriji ikad. Facebook je za 4 milijarde dolara u gotovini, 12 milijardi u dionicama i 3 milijarde u bonusu preuzeo WhatsApp i njegovih 450 milijuna aktivnih korisnika.

No Facebook nije jedini koji se ‘grebao’ za WhatsApp, isto kao što i nije jedini koji je želio kupiti Snapchat. Tu je naravno Facebookov najveći konkurent — Google. Kako se povlači po medijima, Google je ponudio Jan Koumu 10 milijardi dolara, na što suosnivač kompanije očito nije pristao. Kako prenosi Fortune, nije poznato kada je Google prišao WhatsAppu, no navodi se kako se Koumu nije nudilo mjesto u odboru kompanije, zato je Mark Zuckerberg je pristao na taj uvjet.

Kako se navodi, Zuckerberg je pristupio Koumu 9. veljače, a posao je zaključen samo nekoliko dana kasnije. Business Insider prenosi kako je Koum posjetio Zuckerberga u njegovom domu na Valentinovo, prekinuo privatnu večeru, te zaključio posao vrijedan 19 milijardi dolara uz “jagode s čokoladom”.

Koum će tako sudjelovati o odlukama o WhatsAppu i očito nekim drugim stvarima, s obzirom na njegovu ekspertizu u stvaranju megapopularne aplikacije. Također, navodi se kako se ništa neće mijenjati na WhatsAppu, te kako će on i dalje ostati nezavisna aplikacija s ciljem rasta do milijardu korisnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti