Nakon što je objavio svoj cloud PC Chromebook, Google sada želi otvoriti još jedno poglavlje u svom poslovanju pa je tako objavio Chromebox.

Chromebox je uređaj sličan Appleovom Mac miniju, dakle mala kutija na koju se može spajati tipkovnica i miš i prodavat će se po cijeni od 449 dolara, dok će najniža cijena ovog uređaja biti 329 dolara.

Uređaj ima Intel Core procesor, 4GB RAM memorije, Display Port, UBS portove, gigabit ethernet, dual band WiFi, Bluetooth i DVI izlaz.

S druge strane Google je objavio i nove modele Chromebooka, pa će se tako od sada moći nabaviti ovaj uređaj po cijeni od 529 dolara s 3G-om, što znači da će se uređaj moći koristiti na isti način kao što je to slučaj s mobilnim telefonima.

Chromebook će se moći naručiti online od 15. lipnja u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Italiji i Španjolskoj, a u ostalim državama će biti dostupan uskoro, napominju iz Googlea.

Ovo je još jedan potez Google u svom osvajanju cloud PC tržišta. Iako mu nije pretjerano dobro išlo s prvim modelima, ovi noviji modeli su puno interesantniji, pošto su tu bolje internetske veze i kvalitetniji cloud servisi što znači da Google dobro zna što radi.

[gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju