Kao što se moglo vidjeti unazad nekoliko mjeseci, Google je sa svojim Androidom odlučio redizajnirati kompletno korisničko sučelje, pa tako Android od sada ima novi tzv. Material Design.

Nakon testnog perioda, Google je objavio finalnu verziju Androida L, točnije Lollipop koji će debitirati na tri nova Nexus modela, Nexus 6 smartphone, Nexus 9 tablet i Nexus Player streaming uređaju, no uz navedene uređaje, Lollipop će biti dostupan i na Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10, te Google Play Edition kroz nekoliko tjedana.

Ovo je prvi puta u tri godine da je Google u potpunosti promijenio dizajn korisničkog sučelja, koje sada imaju fluidnije animacije, čišći dizajn i veći raspon boja. Također, tu je i novo sučelje za multitasking koje nudi nove načine za interakciju s vašim glasovnim naredbama.

Najveća novost je svakako potpuno novi i moderniji dizajn, no uz to Android Lollipop će nuditi i preko 5000 novih API-a za developere koji mogu iskostiti brojne mogućnosti Androida.

Google također prati trendove pa će tako sve fotografije, aplikacije i pretraživanja biti sinkronizirana na svim Android uređajima. Tu su i nove kontrole za obavijesti koje se mogu ograničiti za vrijeme, primjerice, sastanka, a novi mode za čuvanje baterije će vam produžiti vijek baterije za 90 minuta između punjenja.

Vlasnici Android Lollipopa imat će mogućnost upotrebljavanja više korisničkih računa, gostujućih korisnika i novog način kako resetirati telefon na tvorničke postavke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju