Google objavio Android N Developer Preview

Android N Developer Preview dostupan je za nekoliko Nexus uređaja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 10.03.2016. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je objavio prvi Developer Preview nadolazećeg Android N izdanja. Novo izdanje za sada nosi naziv "N", a službeno ime bit će otkriveno uz finalnu verziju.

Ovo svakako predstavlja iznenađenje, budući da je Google do sada objavljivao developer preview verzije novih Android izdanja na godišnjoj I/O konferenciji koja se obično održava u svibnju. Google je ovaj put odlučio objaviti izdanje puno ranije, kako bi mogao implementirati dodatke bazirane na povratnim informacijama korisnika.

Najveća nova funkcija u novoj verziji Android N operativnog sustava za sada je dodatak multi-window moda, tzv. multitaskinga na podijeljenom ekranu. Multi-window mod izgledat će baš kao što možete vidjeti na naslovnoj fotografiji. Također, u Android N platformi moći ćete odgovoriti na dolazne stvari direktno u dijelu za obavijesti, a novo izdanje developerima omogućuje i grupne obavijesti iz iste aplikacije.

Google je Android N Developer Preview već postavio na svoju namjensku stranicu, a dostupan je za sljedeće uređaje: Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player i Pixel C.

Izvor: BlogGSM

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti