Na GooglePlay YouTube kanalu objavljena je serija video materijala s dokumentarcem o legendarnoj britanskoj punk grupi The Clash u kojima su predstavljene i neke od snimki pokojnog Joea Strummera.

Projekt je nazvan Audio Ammunition i posvećen je bandu koji je bio aktivan od 1976 do 1986 godine, a u tom je razdoblju „rasturao“, igrajući se spajanjem punka s reggae, rock, dance, jazz i ostalim stilovima... Google je objavio kako je s članovima grupe odradio pet dijelova dokumentarca u kojima su pokriveni snimanje i izdavanje svih njihovih studijskih albuma.

Google je uspio prikupiti i objaviti nikad viđene snimke pokojnog tekstopisca, gitarista i pjevača Joea Strummera, što svakako daje dodatnu težinu ovom projektu. Istina, ovo nije prvi puta da se Google upustio u ovakav način produkcije, jer su prošle godine realizirati mini dokumentarac o Rolling Stonesima. Naravno, Google ovakvim načinom širi populaciju „sljedbenika“ Google Play aplikacije i YouTubea uopće, prezentirajući ih kao destinacije izvornih i do sada nikad viđenih sadržaja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju