Google objavio fotografije novog telefona: "Čekajte dok vidite što može napraviti"

Nakon što su na mreži procurile fotografije novog telefona iz serije Pixel, Google je na Twitteru objavio fotografiju stražnje strane telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.06.2019. / 09:00

Pixel (Foto: Twitter/Google)

Kada se fotografije još nepredstavljenih uređaja pojave na internetu, kompanije koje razvijaju te uređaje obično nemaju komentara i ne žele razgovarati o proizvodima koje razvijaju i sve informacije čuvaju za službeni dan predstavljanja. Nakon što su ovaj tjedan na mreži procurile fotografije novog Googleova telefona čije predstavljane očekujemo krajem godine, u kompaniji su se odlučili na malo drukčiju taktiku.

Naime, umjesto ignoriranja i "no comment" strategije, Google je na svom profilu na Twitteru objavio teaser fotografije novog Pixela koje potvrđuju autentičnost ranije obavljenih fotografija. U objavi uz fotografiju napisali su kako se čini da postoji određeni interes za njihovim telefonima pa su odlučili prikazati slike, a uz to su dodali: "Čekajte dok vidite što može napraviti."

Objavljene fotografije ne otkrivaju previše, no jedna je promjena očita – na stražnjem dijelu kućišta u četvrtastom okviru više neće biti samo jedna kamera, a kako su Googleovi telefoni i do sada bili među najboljim mobilnim fotografima, jasno je kako su očekivanja od fotografskih mogućnostima Pixela 4 i 4 XL iznimno velika. Ovi telefoni imat će dvije kamere i još jedan dodatni senzor, a osim kvalitete same optike, za kvalitetu fotografija pobrinut će se i Googleov napredni softver.

Detalje o hardveru Google sada nije htio sada objaviti, a prema dosadašnjim glasinama, možemo očekivati čipset Snapdragon 855, 6 odnosno 8 GB RAM-a i od 64 GB prostora za pohranu podataka. Jedna od novih potencijalnih opcija o kojoj se šuška na internetu jest upravljanje nekim mogućnostima telefona pokretima ruke – Pixel 4 i 4 XL tako bi navodno trebali imati mali čip koji bi bio zadužen za praćenje pokreta ruku iznad telefona, a s takvim pokretima aktivirale bi se različite opcije.

S obzirom na to da je do predstavljanja novih telefona ostalo još oko četiri mjeseca, jasno je da ćemo do tada čuti još mnogo glasina o njima te će biti zanimljivo vidjeti hoće li nas Google do tada počastiti još kojom fotografijom Pixela i otkriti nešto više o telefonima i prije njihova predstavljanja.

Izvor: Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti