Google otkazao 1. april: Nema najava novih ludih proizvoda, usluga ili događaja

Tradicionalne Googleove šale za 1. april otkazane su drugu godinu zaredom zbog situacije s pandemijom koronavirusa u svijetu.

Martina Čizmić | 01.04.2021. / 10:34

Google tražilica
Tražilica Google (Foto: Foto: AFP)

Google je godinama uveseljavao ljude diljem svijeta svojim ludim i veoma uvjerljivim šalama za 1. travnja. No drugu godinu zaredom Google je otkazao 1. april.

Prošle su godine odlučili pauzirati s proslavom 1. aprila zbog cjelokupne situacije s pandemijom koronavirusa u svijetu. Kako situacija ni ove godine nije bolja, odlučili su preskočiti tradicionalno zbunjivanje i zafrkavanje.

2020. donijeli smo odluku o pauziranju naše dugogodišnje Googleove tradicije proslave 1. aprila, iz poštovanja prema svima onima koji se bore s COVID-19. Kako se velik dio svijeta i dalje bori s ozbiljnim izazovima, još ćemo jednom pauzirati šale za 1. april, stoji u službenoj izjavi koju je Google poslao TheVergeu.

No to ne znači da se ne možemo prisjetiti nekih od najboljih Googleovih šala iz prethodnih godina.

Tako su 2019. napravili zabavnu igru u stilu legendarne zmije i omogućili korisnicima da ju igraju na kartama nekoliko gradova u Google Maps. Igra je još uvijek dostupna i možete ju zaigrati ovdje.

 2018. izazvali su veliko zanimanje predstavljanjem fizičke ploče za pisanje koja bi automatski prepoznavala rukopis, ali samo u Japanu.

2017. su predstavili Google Now za pse i mačke, ali i Google Play za kućne ljubimce, koji bi trebali pružiti jedinstveno iskustvo igranja videoigara omiljenim ljubimcima.

Što su točno sve pripremili za 1. april tijekom godina, možete pogledati u zanimljivom videu. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti