IZBJEGLICE U HRVATSKOJ Google pomaže izbjeglicama, donirat će jednaku svotu kao i vi

Google je uvijek bio velikodušan kada treba nekom pomoć, a ovog puta svi znamo veliki problem koji se pojavio oko izbjeglica.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 17.09.2015. / 09:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Izbjeglice koje prelaze tisuće kilometara kako bi našli utočište potrebna je svakako i naša pomoć. Hrana, odjeća, obuća, higijenske potrepštine samo su neke stvari koje uvijek nedostaje u ovakvih situacijama.

Google je objavio kako će donirati isti iznos za svaku donaciju, pa tako ako pomognete sa 10$, Google će donirati još 10$, čime će sigurno pomoći izbjeglicama da se prije vrate u neku koliko toliko normalnu životnu rutinu. 

Dakle svatko tko posjeti Googleovu stranicu posvećenu izbjeglicama google.com/refugeerelief može donirati 5, 10, 25, 100 ili 200 dolara, a novac će ići u Médecins Sans Frontières, međunarodni odbor za izbjeglice, zakladu Save the Children i  UNHCR.

Google je najavio ovu inicijativu nakon što je već donirao 1.1 milijuna dolara, a u ovoj akciji ponudit će 5.5 milijuna dolara a sve to kako bi se postigao cilj prikupiti 11 milijuna dolara.

Ljudima u nevolji treba pomoći, a ne okrenuti leđa, stoga vas i mi i Google pozivamo da se danas odreknete svoje kave i tih dolar ili dva donirate onima kojima je to najpotrebnije.

Poznato je da je u Hrvatsku ušlo više od 6.000 izbjeglica, njih 800 iz Tovarnika stiglo u Prihvatni centar Ježevo, a više o ovoj temi možete čitati na Dnevnik.hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti