Google predstavio novi telefon, a prikazali su i svoj prvi pametni sat

Googleov smartphone u prodaji će se pojaviti krajem srpnja po konkurentnoj cijeni od 449 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.05.2022. / 08:05

Google Pixel 6a (Foto: Google)

Na jučerašnjoj konferenciji Google je pokazao na čemu su njihovi inženjeri radili tijekom proteklih mjeseci i godina. Kompanija je i službeno objavila ono što svi već odavno znamo, a to je da razvijaju vlastiti model pametnog sata te njegovo predstavljanje možemo očekivati na jesen, zajedno s telefonima Pixel 7 i Pixel 7 Pro. Također, najavili su i da rade na naočalama s podrškom za proširenu stvarnost koje će moći prevoditi govor u stvarnom vremenu.

Slika nije dostupna Pojavile se fotografije novog Googleova pametnog telefona

Dok su sve ovo bile samo najave za buduće proizvode o kojima nismo saznali sve opcije, Google je jučer predstavio i sve detalje oko svog novog pametnog telefona Pixel 6a.

Riječ je o jeftinijoj verziji prošlogodišnjeg modela Pixel 6 kojeg pokreće isti Googleov čipset Tensor. Dolazi s ekranom dijagonale 6,1 inča s frekvencijom osvježavanja 60Hz, što je slabije u odnosu na 6,4-inčni ekran frekvencije osvježavanja 90Hz s kojom se može pohvaliti Pixel 6. Također, novi model ima i manju količinu memorije - 6GB u odnosu na 8GB koliko imaju jači modeli.

Kapacitet baterije iznosi 4400mAh, što bi prema ekipi iz Googlea trebalo biti dovoljno za cijeli dan, dok bi s opcijom Extreme Battery Saver mogla izdržati čak 3 dana.

Slika nije dostupna Google bi u borbu za osvajanje tržišta pametnih telefona mogao krenuti s jeftinijim flagship uređajima

Kako bi telefon mogao biti cjenovno pristupačniji, Google je napravio i određene kompromise s glavnom kamerom koja, umjesto 50MP sada ima 12MP. Pored nje se nalazi i 12MP ultraširoka kamera, dok je na prednjem dijelu smještena 8MP kamera za snimanje selfija.

Iako već sada znamo sve o ovom uređaju, na početak njegove prodaje trebat će ipak malo pričekati - to će biti tek krajem srpnja i bit će dostupan po cijeni od 449 dolara na američkom tržištu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti