Google predstavio servis za razmjenu poruka i dijeljenje sadržaja

Može li u moru društvenih mreža zaživjeti nova Google aplikacija?

Monika Nožić Monika Nožinić | 19.05.2016. / 07:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon neuspješne Google+ platforme, ovaj internetski div ima Spaces, novi servis za razmjenu poruka (messaging). Spaces je baziran na malim grupama koje međusobno mogu vrlo lako, zahvaljujući integraciji platforme sa servisima kao što su YouTube i Google Search, komunicirati i jednostavno dijeliti sadržaj.

Spaces se može koristiti na Android, iOS, Chrome operativnim sustavima ili preko browsera, a korisnici se u grupe dodaju preko e-maila, instant poruka ili preko društvenih mreža.

Osim korištenja platforme za komunikaciju s timovima na poslu, Spaces se može koristiti i za povezivanje s ljudima koji jednostavno imaju zajedničke interese pa će tako, primjerice, ovaj tjedan postojati individualne Spaces grupe za svaku Google I/O sesiju.

Iz Googlea su poručili da im je cilj bio kreirati bolje iskustvo dijeljenja, a aplikacija će korisnicima omogućiti lakše pronalaženje tema oko kojih će se korisnici okupiti. "Sve što se nalazi u Google tražilici, Youtubeu ili Chromeu, ujedno se nalazi i u Spaces aplikaciji" pojasnili su iz Googlea.

Izvor: NextPowerUp

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti