Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Doc Brown iz „Povratka u budućnost“ postavio je davnih dana „želju svih želja“, putovati kroz vrijeme, za sada ne postoje naznake da ćemo u tome moći uživati, osim u virtualnom svijetu...

Google konstantno razvija svoje usluge i uvodi nove značajke, tako je uvedena mogućnost „putovanja kroz vrijeme“ dok koristite Street View na Google Maps kartama. Na odabranim svjetskim destinacijama, među kojima za sada ne postoji niti jedna ili je mi barem nismo našli, korisnicima se nudi mogućnost pregledavanja iste lokacije u različitim vremenskim periodima. „Nulta“ godina bi u ovom slučaju bila 2007., kada se Street View prvi puta pojavio na Google Maps, ali ni ta godina nije nužno dostupna na svim lokacijama.

Uglavnom, ideja razvojnog tima iz Google Mapsa je bazirana upravo na filmskom hitu, što je na službenom blogu objasnio Vinay Shet, menadžer za Google Street View. „Ako ste sanjali da putujete kroz vrijeme, kao što je to radio Doc Brown, mi vam sa zadovoljstvom nudimo priliku. Skupili smo fotografije iz ranijih kolekcija naše usluge Sreet View, počevši od 2007. i pokušali smo napraviti digitalnu vremensku kapsulu svijeta, svakako je isprobajte“, napisao je Shet na službenom blogu. Dok ne dočekamo Hrvatske destinacije u ovom obliku, posjetite neku od svjetskih koje su prikazane u videu.  

Izvor: Mashable 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju