Google u shoppingu: Kupuju tvrtku specijaliziranu za kibernetičku sigurnost za 5,4 milijardi dolara

Da bi akvizicija bila i službeno realizirana potrebno je odobrenje regulatora, što u Googleu očekuju da bi se moglo dogoditi kasnije ove godine.

Martina Čizmić | 08.03.2022. / 16:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Google je objavio kako kupuje tvrtku specijaliziranu za kibernetičku sigurnost, Mandiant, za 5,4 milijarde dolara. Kako je navedeno u objavi za medije, radi se o transakciji u gotovini tijekom koje će Google platiti 23 dolara za svaku dionicu Mandianta. Kad posao bude okončan, Mandiant će se pridružiti Google Cloudu.

Danas se organizacije susreću s izazovima u kibernetičkoj sigurnosti koji su sve češći, ozbiljniji i razlilčitiji zbog čega je pitanje sigurnosti postalo globalni imperativ. Kako bi se pozabavile tim rizicima, tvrtke moraju moći otkriti i odgovoriti na izazove brzo, analizirati i automatizirati odgovor na prijetnju te moći otkriti prijetnju u cijeloj tvrtki, ističu iz Googlea. Oblak predstavlja novi način za promjenu sigurnosne paradigme, jer pomažue organizacijama da se pozabave prijetnjom i zaštite se, a istovremeno ubrzaju digitalnu transformaciju.

Istaknuli su kako će akvizicija Mandianta ojačati komponentu sigurnosti u Google Cloudu i omogućiti stvaranje seta sigurnosnih mjera s još većim mogućnostima.

Organizacije diljem svijeta suočavaju se s nevjerojatnim izazovima u kibernetičkoj sigurnosti jer su napadi postali sve ozbiljniji i sofisticiraniji te više ne napadaju samo državnu infrastrukturu već i tvrtke u svim industrijama, istaknuo je CEO Google Clouda, Thomas Kurian.

Kako dodaju na kraju, da bi akvizicija bila i službeno realizirana potrebno je odobrenje regulatora, što u Googleu očekuju da bi se moglo dogoditi kasnije ove godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti