Googleov Bard dobio nova poboljšanja, ali i stranicu na kojoj ih je moguće pratiti

Bard je trenutačno dostupan samo korisnicima u SAD-u i Velikoj Britaniji, dok bi ostatak svijeta pristup trebao dobiti u sljedećih nekoliko mjeseci.

Martina Čizmić | 12.04.2023. / 10:52

Google (Foto: Afp)

Nakon što je ChatGPT oduševio svijet, Google se požurio i predstavio vlastiti chatbot Bard, koji također koristi umjetnu inteligenciju. No od samog početka Bard se susretao s određenim problemima, najčešće netočnim podacima, pa su u Googleu odlučili pokrenuti posebnu stranicu na kojoj će objavljivati "ažuriranja eksperimenta".

Sundar Pichai Šef Googlea potvrdio radikalnu promjenu u načinu na koji ćemo u budućnosti pretraživati internet

Tako je na stranici moguće vidjeti dva ažuriranja koja su već implementirana u Bard - poboljšane matematičke vještine i proširene rezultate pomoću gumba "Google it".

Kako su objasnili iz Googlea, na stranicama će biti objavljene najnovije značajke, poboljšanja i greške koje su otklonjene, a koje se odnose na eksperiment Bard. Dodali su i kako su se na taj potez odlučili jer su proteklih tjedana brojni znanstvenici izrazili zabrinutost zbog brzine kojom se umjetna inteligencija razvija, a Italija je čak odlučila zabraniti pristup ChatGPT-u.

Google Googleov AI chatbot optužen za plagijat: Ne navodi izvore, a korisnicima daje nepotpune i zavaravajuće informacije

Podsjetimo, Bard je trenutačno dostupan samo korisnicima iz SAD-a i Velike Britanije, dok bi ostatak svijeta pristup trebao dobiti u sljedećih nekoliko mjeseci. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti