Na konferenciji Computex PC show u Taipeiu, Sundar Pichai iz Googlea istaknuo je kako se Chrome neće nalaziti na tabletima.

'Zadržat ćemo fokus Chrome operativnog sistema za notbooke, za sada.' -- odgovorio je potpredsjednik Chromea Sundar na pitanje hoće li Chrome biti dostupan na tabletima.

Također, Sundar je istaknuo da za sada nemaju planove povezati Android operativni sistem sa Chromeom na mobilnim uređajima. Za one manje upućene, Chrome OS omogućuje korisnicima da koriste aplikacije kao što su mail, Word, Excel i slični programi direktno na webu sa laptopa koje izrađuju Samsung i Acer.

Jasno je da je Google ušao žestoko na tržište mobilnih uređaja koje bilježi sve veći i brži rast, pa je tako sa svojim Android operativnim sistemom već zauzeo veći dio tržišta.

Notebook sa Chrome OS-om trebao bi krenuti u prodaju u lipnju, no za sada nema informacija kada će ovi notebooci krenuti u prodaju diljem svijeta. Napomenimo samo da neki promatrači kažu da bi Google trebao spojiti ove dvije platforme, a da li će krenuti tim stopama pokazat će vrijeme.

Via Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju