Googleovi novi telefoni stižu u listopadu

Službeno još ništa nije poznato, no nove glasine kažu kako početak prodaje nove generacije Googleovih pametnih telefona možemo očekivati 13. listopada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.08.2022. / 13:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na konferenciji sredinom svibnja Google je najavio nekoliko noviteta. Predstavljen je smartphone Pixel 6a koji se nedavno pojavio u prodaji, a kompanija je objavila i neke informacije o modelima iz serije Pixel 7, kao i o svom prvom pametnom satu.

Google Pixel 6a Google predstavio novi telefon, a prikazali su i svoj prvi pametni sat

Tada su najavili kako te nadolazeće uređaje možemo očekivati na jesen, no nisu objavili nikakve precizne datume. Prema posljednjim informacijama koje dolaze od “vrlo pouzdanih izvora”, početak prodaje telefona Pixel 7 možemo očekivati - 13. listopada. Tjedan dana ranije svi zainteresirani moći će prednaručiti ove uređaje, a nije poznato planira li Google u isto vrijeme početi s prodajom svog prvog pametnog sata ili će njegovu prodaju ipak malo odgoditi.

Što se opcija ovih uređaja tiče, još je puno nepoznanica. Ono što je poznato jest da će nadolazeća generacija Googleovih telefona imati dva uređaja - Pixel 7 i Pixel 7 Pro te da će ih pokretati nova generacija njihova vlastita procesora, Tensor 2. Fotografije koje je kompanija prikazala otkrivaju samo poleđinu uređaja, ne i sam ekran, čije su dijagonale trenutačno nepoznate.

Na stražnjem dijelu telefona u posebnoj traci pri vrhu biti smještene kamere, senzori i bljeskalice. Model Pixel 7 imat će dvije kamere, dok će model Pro imati još jednu, najvjerojatnije telefoto kameru. Rezolucija glavne kamere trebala bi iznositi 50 MP, dok će za selfije biti zadužena 11MP kamera. Koliko će iznositi cijena ovih uređaja, još nije poznato.

Slika nije dostupna Je li moguće? Zaposlenik Googlea u restoranu izgubio prototip njihova nova gadgeta

Prije početka prednarudžbi i prodaje, Google bi trebao održati još jednu konferenciju na kojoj će detaljno predstaviti svoje nove telefone i, vjerojatno, pametni sat Pixel Watch. Očekuje se da bi to moglo biti tijekom prvog tjedna listopada.

Izvor: Android Police

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti