Googleovi zaposlenici nezadovoljni s prihodima

Istraživanje među zaposlenicima internetskog diva pokazalo je kako manje od polovice njih zadovoljno s financijskim kompenzacijama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.03.2022. / 09:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mnogi zaposlenje u Googleu vide kao posao iz snova jer se u toj se kompaniji radi na projektima i alatima koje koriste milijarde ljude, prihodi su natprosječni, a uvjeti za rad odlični. Takav je glas godinama pratio Google, no čini se kako su se stvari ipak malo promijenile. Barem se to da zaključiti prema posljednjem istraživanju o zadovoljstvu zaposlenika provedenom unutar kompanije poznatom kao Googlegeist.

Slika nije dostupna Još jedan znak povratka na staro normalno: Google najavio nova pravila za povratak u urede

Naime, zaposlenici su u njemu iskazali nezadovoljstvo s prihodima - smatraju da plaće “nisu dovoljno kompetitivne”, a nisu zadovoljni niti s kompenzacijama i mogućnostima ispunjavanja svojih karijernih ciljeva u kompaniji.

Iako direktori Googlea uvjeravaju kako su prihodi “kompetitivni”, pogotovo u odnosu na zaradu u drugim kompanijama, isto smatra manje od polovice zaposlenika. Također, u odnosu na prošlu godinu, smanjen je postotak zaposlenika koji smatraju da je njihova plaća “poštena i pravedna” te da se njihove performanse na poslu odražavaju na plaći.

Upravo je nezadovoljstvo plaćom razlog zašto zaposlenici kompanije masovno daju otkaze, pokazalo je istraživanje čije su rezultate prenijeli na stranici Protocol. Usprkos tome, kao i rastućoj inflaciji iz Googlea su prošle godine najavili kako neće podizati plaću, pri čemu treba naglasiti da kompaniji prihodi - rastu.

Googleov glasnogovornik za medije je komentirao kako njihovi zaposlenici jako tražena roba na tržištu rada, tako da se kompanija pobrinula da su “vrlo dobro kompenzirani”.

Slika nije dostupna Bivši šef Googlea: Tehnološke kompanije trebale bi surađivati s vladama i jačati nacionalnu sigurnost

Zanimljivo, usprkos nezadovoljstvu kompenzacijama, većina zaposlenika - njih 86 posto, pozitivnim ocjenjuje izvršnog direktora kompanije Sundara Pichaija za kojeg kažu da ih inspirira.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti