Još jedan znak povratka na staro normalno: Google najavio nova pravila za povratak u urede

Google se priprema za povratak zaposlenika u urede, a cijepljenje više nije obavezno, kao niti nošenje maski i održavanje distance - ali samo za cijepljene.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.02.2022. / 08:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prilikom prošlogodišnje najave povratka u urede, iz Googlea su svojim zaposlenicima poslali obavijest o pravilima kojih se moraju pridržavati vezanih uz pandemiju koronavirusa. Od njih su zahtijevali da budu cijepljeni (za što su trebali poslati dokaz) ili da im pošalju dokaz zašto se ne mogu cijepiti - npr. iz zdravstvenih ili religioznih razloga.

Slika nije dostupna Nakon rada od kuće, povratak u urede mnogima je - razočaranje

Tada su objavili kako će zaposlenicima koji se ne pridržavaju tih pravila smanjiti plaću, odnosno da će na kraju dobiti otkaz.

No kako se situacija s novim koronavirusom promijenila, tj. kako se pokazalo da je omikron ipak blaži od delte i ranijih verzija, odnosno ne izaziva toliko hospitalizacija i smrti, ali i kako su brojke počele padati, mijenjaju se i mjere i odnos prema pandemiji.

Neke zemlje već su ukinule dosta mjera, a tim putem sada kreće i Google u odnosu prema svojim zaposlenicima. Američki tehnološki gigant priprema se za povratak zaposlenika u urede (na početku će to biti hibridni rad - 3 dana iz ureda, dva iz kuće), a dobra vijest za sve je da tvrtka popušta s mjerama.

Za američke radnike Google tako više ne zahtijeva obavezno cijepljenje, no necijepljeni će se u uredima i dalje morati pridržavati mjera poput nošenja maski i držanja udaljenosti te će se testirati. Za one koji su cijepljeni, takve mjere više se neće odnositi te u većini ureda oni se više neće morati testirati, držati distancu, niti nositi masku.

Slika nije dostupna Mijenjaju se prioriteti: Samo 14 posto Europljana želi se vratiti u ured nakon pandemije

Ovo je još jedan znak normalizacije situacije nakon kaotičnog dvogodišnjeg razdoblja obilježenog lockdownom, karantenama, zabranama i općenitom nesigurnosti. Nadamo se kako je to razdoblje iza nas te da će novi koronavirus ostati samo ružna uspomena, kao i izolacije i nošenje maski te da će se životi ljudi diljem svijeta normalizirati.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti