Najveći poslovni pothvat britanskog milijardera Richard Bransona - komercijalni letovi u svemir uskoro će postati stvarnost.

Godine uloženog truda i novaca uložene u gradnju nove svemirske baze za komercijalne letove u svemir Virgin Galactica, ušle su posljednju fazu izgradnje.

Baza smještena u New Mexicu rasteže se na duljinu od dvije milje, futurističkog je dizajna i izgleda nalik na svemirski brod, doslovno. Sudeći prema riječima glasnogovornika Virgin Galactica, izgradnja je samo nekoliko mjeseci do završetka i nadaju se kako će se do kraja godine u potpunosti završiti.

Naime, letovi u svemir Virgin Galacticom isplanirani su za 2013. godinu, a sudeći prema razvoju cjelokupnog poslovanja vrlo je vjerojatno kako će prvi let biti te godine.

Kao i svaki poslovni pothvat tako i ovaj suočio se sa financijskim problemima nakon što je zakonodavstvo New Mexica smanjilo budžet za više od polovicu, što je zasigurno usporilo radove. Trenutno nije poznat točan datum kada će svemirska postaja biti završena, no Virgin još uvijek testira svoje letjelice te se navodi kako će letovi startati u prvom kvartalu 2013. godine.

Via Dailymail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju