Grčki Forthnet službeno postaje dio United Grupe

Preuzimanje Forthneta treća je velika transakcija United Grupe u manje od godinu dana, nakon akvizicije hrvatskog Tele2 i bugarskog Vivacoma. Zajedno su akvizicije povećale veličinu kompanije na 1,7 milijardi eura prihoda.

Martina Čizmić | 24.11.2020. / 15:13

United Group (Foto: United Group)

 Grčki telekomunikacijski operator i pružatelj pay -TV usluga Forthnet službeno je postao dio United Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, u okviru kojeg u Hrvatskoj posluju televizija i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, portal dnevnik.hr, kao i operator Telemach Hrvatska.

Ulazak United Grupe na grčko tržište još je jedna prekretnica u njenoj strategiji rasta u Europi. Ujedno, nizozemska grupa koja posluje u osam država u regiji time dodatno učvršćuje poziciju lidera u industriji.

Našim kolegama iz Forthneta želim dobrodošlicu u obitelj United Grupe. Imamo ambiciozne planove za kompaniju i implementirat će ih novi menadžerski tim. Forthnetov brend Nova dobro je pozicioniran u Grčkoj i vidimo puno potencijala za razvoj poslovanja, istaknula je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe te nastavila: Imamo priliku grčkom tržištu predstaviti još više sadržaja i mogućnosti u segmentima zabave i sporta kako bismo potaknuli rast pay -TV usluga. Uvjereni smo da primjenom naše stručnosti u područjima kao što su sadržaj i tehnologija, u kombinaciji s telekomunikacijskom ponudom, možemo pružiti vrhunsko korisničko iskustvo i ostvariti poslovne ciljeve.

United Grupa, koja je u većinskom vlasništvu BC Partnersa, u lipnju je priopćila da je pristala preuzeti početni udio od približno 36 posto u Forthnetu. Od tada je United Grupa povećala svoj udio na oko 80 posto. Do kraja godine, nakon što kompanija dovrši konverziju Forthnetovog konvertibilnog zajma, njezin će udio porasti na približno 85 posto.

Prema grčkim pravilima ponude za nadmetanje, United Grupa je aktivirala minimalne obvezne zahtjeve za nadmetanje i očekuje se da će objaviti obvezujuću ponudu za nadmetanje (MTO), koja bi trebala biti dovršena u prvom tromjesečju 2021. godine.

Ako United Grupa stekne najmanje 90 posto redovnih dionica Forthneta po završetku MTO-a, na kraju će imati 100 posto udjela u tvrtki, stečenih kombinacijom akvizicija u obvezujućoj ponudi za nadmetanje i/ili pravom istiskivanja preostalih dioničara u skladu s važećim zakonima i propisima.
Forthnet je pružatelj usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj s oko 1.000 zaposlenika i gotovo 1,4 milijuna korisnika. Forthnet svojim korisnicima putem brenda Nova nudi više od 60 kanala izravno do kuće.

Preuzimanje Forthneta treća je velika transakcija United Grupe u manje od godinu dana, nakon akvizicije hrvatskog Tele2 i bugarskog Vivacoma. Zajedno su akvizicije povećale veličinu kompanije na 1,7 milijardi eura prihoda.
Djelujući u telekomunikacijskom i medijskom sektoru, platforma United Grupe objedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače sadržaja u jugoistočnoj Europi. Tvrtka ima više od 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenih.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti