Greta Thunberg postala punoljetna, a njezina rođendanska objava na Twitteru oduševila je internet

Svjetski poznata švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg napunila je 18 godina u nedjelju, a svoj rođendan i punoljetnost odlučila je obilježiti i iznimno sarkastičnom objavom na Twitteru.

Branimir Vorša | 04.01.2021. / 13:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je na društvenim mrežama zahvalila na tisućama dobrih želja za svoj 18. rođendan, Thunberg je odlučila objavom na Twitteru malo trolati i teorije zavjere o samoj sebi, koje su podosta narasle otkako je s 15 godina postala globalna aktivistička superzvijezda kad je riječ o borbi protiv klimatskih promjena.

Noćas me možete pronaći u lokalnom pubu gdje razotkrivam sve mračne tajne koje stoje iza teorija zavjera o klimatskim promjenama i štrajku u školi te mojim zlim upraviteljima koji me više ne mogu kontrolirati! Napokon sam slobodna!!, napisala je u objavi Thunberg, uz priloženu fotografiju na kojoj pozira s palcem prema gore i noseći majicu "Flat Mars Society".

Među najčešćim komentarima na njezinu navršenu punoljetnost su oni nevjerice kako je brzo od djevojčice postala djevojka.

Thunberg je stekla svjetsku slavu kao tinejdžerica i gorljiva aktivistica u borbi protiv klimatskih promjena, često prozivajući svjetske vođe, držeći govore u velikim međunarodnim institucijama te dajući brojne velike intervjue za najveće svjetske predstavnike medija.

Thunberg je već i dvaput bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir, a oba puta joj je ta nagrada za dlaku izmakla.

No njezina slava bila je povod i za brojne kritike na njezin račun, najvažnije od kojih joj prebacuju da je samo lutka u rukama istih multinacionalnih kompanija i političara koje toliko voli prozivati i kritizirati u javnosti.

Njezina rođendanska objava na Twitteru usmjerena je upravo takvim kritikama i teorijama zavjera.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti