Prije nekoliko trenutaka najpopularnija kompanija za grupne popuste Groupon osvanula je na Njujorškoj burzi, te već sada bilježi ogroman rast cijena svojih dionica.

Groupon je već ranije odbio ponudu Googlea od 6 milijardi dolara, no sada je jasnije zašto je to učinio. Naime kompanija iz Chicaga prilikom izlaska na burzu prodala je 35 milijuna dionica po 20 dolara velikim ulagačima čime je osigurala 700 milijuna dolara dodatnog kapitala piše PoslovniPuls.

Kompanija je također nadmašila očekivanja od 16 do 18 dolara po dionici sa početnom cijenom od 20 dolara te je ta cijena u ovim trenucima narasla na 28 dolara odnosno porast od 40 posto čime je CEO Andrew Mason postao 'težak' 1.3 milijardi dolara, a cijela kompanija 18 milijardi, odnosno tri puta više nego što je Google ponudio Grouponu prošle godine. Možda nam je sad jasnije zašto je Groupon odbio Google.

Ostaje nam samo da vidimo daljnji tijek situacije, odnosno kako će se dionice Groupona ponašati na burzi u narednim danima ili satima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju