Hair Coach: Prva pametna četka za kosu na svijetu

Pametna četka koja daje savjete i prati imate li ispucale vrhove.

Monika Nožić Monika Nožinić | 05.01.2017. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kozmetički div L'Oreal na sajmu tehnologije CES u Las Vegasu predstavio je pametnu četku za kosu opremljenu senzorima koji će korisnicima omogućiti da poboljšaju svoje tehnike češljanja.

Četka pod nazivom The Hair Coach samo je jedna od kozmetičkih gadgeta najavljenih na ovogodišnjem CES-u. Pametna četka opremljena je nizom senzora, mikrofonom, žiroskopom i akcelerometrom te vibrira ako se prejako češljate. Njen mikrofon snima zvuk lomljenja kose, a drugi senzori koriste se kako bi vlasniku donijeli izgled frizure kakav želi. Prikupljene podatke četka dijeli s aplikacijom putem bežičnog interneta ili Bluetootha, a softver te informacije zatim koristi za procjenu kvalitete kose, prati učinke različitih rutina njenog održavanja i preporučuje odgovarajuće proizvode.

Iz L'oreala navode kako zbog prejakog četkanja mogu ispucati vrhovi i kosa, a na razvoju ove četke radili su s kompanijama Kérastase i Withings punih 18 mjeseci.

"Iznenadili biste se koliko je žena diljem svijeta zabrinuto zbog pucanja vrhova", rekao je potpredsjednik L'Orealovog odjela istraživanja i inovacija, Guive Balooch. "Jedan od glavnih izazova prilikom češljanja kose je ne četkati previše i sačuvati vlakna".

Četka bi se u prodaji trebala naći sredinom godine, po cijeni od 200 dolara (1 448 kn).

Pogledajte videozapis:

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti