HNB izradila aplikaciju kojom možete usporediti bankarske naknade

Ovime omogućavamo svakome da usporedi bankovne naknade i da može odlučiti ići tamo gdje su one niže, čime se povećava konkurentnost na tržištu, rekao je guverner HNB-a Boris Vujčić.

Vanja Margetić | 26.11.2018. / 23:20

26.11.2018.
Boris Vujčić, guverner HNB-a (Foto: Dnevnik.hr) (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako bi olakšala građanima snalaženje i odabir, Hrvatska narodna banka izradila je preglednik koji omogućava usporedbu bankarskih naknada za najčešće korištene platne usluge.

Prema podacima Hrvatske narodne banke, u prvih šest mjeseci 2018. banke su naplatile 1,67 milijardi kuna naknada i provizija. Za raznovrsne usluge kreditne institucije svojim klijentima obračunavaju više od 200 različitih naknada i provizija, od kojih su najbrojnije one vezane za platni promet. Riječ je o naknadama za vođenje računa, online bankarstvo, kreditne transfere, trajne naloge i kartične usluge.

"Sada ovime omogućavamo svakome da može vidjeti da bankovne naknade za pojedine usluge bitno odstupaju, da su veće nego u drugim bankama i da može odlučiti ići nekamo gdje su te naknade niže. To povećava konkurentnost na tržištu", rekao je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti