Hoće li fizičke knjige izumrijeti za 5.g.? [VIDEO]

Prema autoru Nicholasu Negroponteu, i osnivaču 'One Laptop per Child', fizičke će knjige izuumrijeti u idućih pet godina. U intervjuu za CNN, Negroponte tvrdi da je razlog tome što se fizičke knjige ne mogu u dovoljnom broju distribuirati korisnicima.

Zimo Zimo Zimo | 18.10.2010. / 17:19

Hoće li fizičke knjige izumrijeti za 5.g.? [VIDEO]

Prema Nicholasu Negroponteu, autoru i osnivaču 'One Laptop per Child', fizičke će knjige izumrijeti u idućih pet godina. U intervjuu za CNN, Negroponte tvrdi da je razlog tome što se fizičke knjige ne mogu u dovoljnom broju distribuirati korisnicima.

Negroponte tvrdi kako će zemlje u razvoju puno brže prihvatiti novi standard e-knjiga nego zemlje koje su već razvijene, iz razloga što su u nemogućnosti doći do knjiga. U usporedbi sa fizičkim medijima, kao što su novine, Negroponte ističe kako čitanje sa e-readera pruži puno bolje iskustvo.

Velike tvrtke skoro svakodnevno objavljuju nove modele tableta koji čitanje e-knjiga čine sve pristupačnijima, pa dolazimo do pitanja hoće li stvarno fizičke knjige polako nestajati? Ako se nas pita, slažemo se sa gospodinom Negroponteom. Knjige se već sada mogu kupiti po cijeni od nekoliko dolara i po njih ne moramo ići u knjižnicu, već ih jednim klikom možemo pohraniti na tablet.

Između ostalog, e-knjige donose nam puno bogatiji sadržaj upotpunjen slikama i videima, a osim toga u mogućnosti smo u svakom trenutnku saznati najnovije vijesti. Fizički mediji imaju neke svoje prednosti, no kada to pogledamo sa više strana, e-knjige postaju standard, htjeli mi to ili ne.

Što mislite o fizičkim knjigama? Slažete li se s gospodinom Negroponteom?

Via CNN

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti