Hoće li se epidemija zvana Facebook u idućim godinama potpuno ispuhati?

Dvojica znanstvenika, John Cannarella i Joshua Sechler sa sveučilišta Princeton na osnovu znanstvene metode analiziranja epidemije došli su do zanimljivog zaključka.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 24.01.2014. / 13:54

Hoće li se epidemija zvana Facebook u idućim godinama potpuno ispuhati?

Dvojica znanstvenika, John Cannarella i Joshua Sechler sa sveučilišta Princeton na osnovu znanstvene metode analiziranja epidemije došli su do zanimljivog zaključka.

Prema njihovim istraživanjima ili bolje rečeno procjenama Facebook će u iduće tri godine, dakle zaključno do 2017. izgubiti čak 80 posto korisnika koji su sada aktivni na toj društvenoj mreži! Dvojac Cannarella i Spechler usporedili su društvene mreže sa zaraznim bolestima, odnosno fazama širenja epidemije, odnosno pandemije. Tako su tu brzi rast i širenje, potom vrhunac, da bi nakon toga uslijedio, sasvim logično, pad.

U ovoj analizi znanstvenici su kao svojevrstan dokaz i etalon vrijednosti uzeli još jednu društvenu mrežu, koja je nekada bila megapopularna, a danas je praktički na marginama. Riječ je o MySpaceu, koji je, tvrdi ovaj dvojac, prošao upravo kroz navedene faze „bolesti“ i nikada se nije u potpunosti oporavio, a slično bi se moglo, prema njima, dogoditi i Facebooku. Vidjet ćemo jesu li u pravu, za sada je jedina nepobitna činjenica kako Facebook gubi korisnike, pogotovo one mlađe, o čemu smo pisali...   

Foto: Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti