Hrvatska tvrtka svojim sustavom osvojila simpatije najvažnijih posjetitelja na svjetskom sajmu edukacijskih tehnologija

Događaj na kojem se predstavljaju najnaprednije tehnologije u obrazovanju, ove je godine okupio više od 500 izlagača i više od trideset tisuća posjetitelja.

Martina Čizmić | 01.02.2024. / 15:30

Sustav za praćenje kvalitete zraka Sensees (Foto: Smart Sense)

Hrvatska kompanija specijalizirana za razvoj IoT rješenja, Smart Sense, pred nekoliko je mjeseci pokazala svoja rješenja za praćenje kvalitete vanjskog i unutarnjeg zraka. Sad su, upravo za ta rješenja dobili nagradu i to ne od bilo koga već od - učenika osnovnih škola. 

Kako su priopćili iz Smart Sensea, sudjelovali su na najvećem svjetskom sajmu edukacijskih tehnologija, Bett EdTech, a njihovi su proizvodi zapeli za oko učenicima od sedam do trinaest godina, koji su im dodijelili Kids Judge Bett nagradu za kompaniju s najboljim štandom i proizvodom, koji im zaista može pomoći u kreiranju zdravije mikroklime u učionicama i školama.

Kids Judge Bett poseban je dio sajma, koji već osmu godinu za redom vodi Katy Potts, voditeljica odjela za računalstvo i sigurnost na internetu pri Vijeću Islingtona u suradnji s BESA-om (British Educational Suppliers Association). Ove je godine čast dodjele nagrada pripala poznatom britanskom autoru Michaelu Rosenu, koji je i Smart Sense timu uručio pobjednički pehar.

Izlaganje na sajmu ovakve veličine i snage u svijetu edukacijskih tehnologija samo je po sebi inspirativno, ali Kids Judge Bett nagrada potpuno nas je iznenadila, oduševila i potvrdila da idemo u pravome smjeru. Izuzetno smo ponosni kako su upravo djeca, kao najiskreniji donositelji odluka, prepoznali naše rješenje kao korak prema stvaranju zdravijih mikroklima u kojima odrastaju. Onečišćeni zrak uvelike utječe na njihov kognitivni razvoj i krajnje je vrijeme da podignemo svijest o ovom, itekako ozbiljnom problemu, rekla je Hana Matanović, direktorica tvrtke Smart Sense, po povratku sa sajma koji se ove godine održao od 24. do 26. siječnja u britanskoj prijestolnici.

Kids Judge Bett nagrada (Foto: Smart Sense)

Podsjetimo, Smart Sense nudi sveobuhvatna rješenja za škole, vrtiće i ostale obrazovne ustanove s ciljem stvaranja zdravijih okoliša. Njihova rješenja obuhvaćaju My Sensees senzore kvalitete unutarnjeg zraka i Sensees Environment mjerne stanice za praćenje kvalitete vanjskog zraka i drugih okolišnih parametara. Oba uređaja dio su Sensees sustava koji se sastoji od Clouda na kojemu se prikupljaju i analiziraju prikupljeni podaci te web i mobilne aplikacije za prikaz podataka u stvarnom vremenu.

My Sensees uređaji koriste sofisticirane senzore i tehnologiju povezanu s Internetom stvari (IoT) kako bi mjerenjem različitih parametara zraka pružili korisnicima važne informacije o kvaliteti njihovog životnog, radnog ili akademskog prostora. Unutar cijelog prostora uređaji mjere i bilježe razinu CO2, tri vrste čestica (PM1, PM2.5 i PM10) temperaturu i vlažnost zraka, a prikupljeni podaci mogu se pratiti u stvarnom vremenu.

Izuzetna važnost praćenja kvalitete zraka za najmlađe generacije koje su ujedno i najviše pogođene onečišćenim zrakom, dodatno je potvrđena i projektom „e-Škole“ Hrvatske akademske istraživačke mreže (CARNET) koja je Smart Sense izabrala kao partnera za opremanje više od 400 hrvatskih škola s My Sensees senzorima za kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru. Ovaj ambiciozni projekt, ali i Kids Judge Bett nagrada dokaz su našoj predanosti digitalizaciji i poboljšanju cjelokupnog obrazovnog iskustva, kao i predanosti korištenju tehnologije za boljitak društva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti