"Genij iz Solina" u pohodu na Europu: I Hrvatska ima pametni proizvod za 21. stoljeće

Include, tvrtka koja stoji iza pametne klupe Steora, kreće na promotivnu turneju.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.10.2017. / 08:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Veleposlanstvu RH u Londonu hrvatska IoT tvrtka Include, inače vodeći europski proizvođač inovativnih rješenja za „pametne gradove“, najavila je dolazak na tržište Velike Britanije i Irske, predstavljajući pametnu klupu Steora široj javnosti.

Na događaju su prisustvovali brojni gosti relevantni za područje obnovljivih izvora energije, tehnologije i okoliša (kao što su Digital Greenwich...), kao i diplomatski predstavnici iz drugih zemalja.

Osnivač Includea, mladi inovator i "IT genije iz Solina" Ivan Mrvoš predstavio je svoju tvrtku i pametnu klupu Steoru. Kao inovator prve pametne klupe u Europi, koja je službeno objavljena 2015. godine, već je do sada osvojio brojne nagrade na nacionalnim natjecanjima za inovacije.

Naime, ovo je prvo predstavljanje u nizu, a radi se o pilot-projektu „Pametna klupa na turneji“, gdje će jedan hrvatski izvozni proizvod – pametna klupa Steora – biti na turneji po odabranim hrvatskim veleposlanstvima u Europi u kojima će biti izložene po tjedan dana.

Cilj je tvrtke do kraja godine povećati prisutnost u 30-ak zemalja. Include trenutno zapošljava 40 djelatnika i najveći je hrvatski proizvođač pametnih klupa. 

Za one koji nisu upućeni u cijelu priču, pametna klupa Steora ulična je klupa nove generacije, napajana zelenom solarnom energijom, a koja nudi više funkcija i prednosti – bežični punjač i USB priključke za punjenje telefona i drugih pametnih uređaja, besplatni Wi-Fi hotspot, uličnu rasvjetu, sustav hlađenja sjedala, senzore za prikupljanje podataka i online platformu (nadzornu ploču) za praćenje i analizu podataka. Modernog je dizajna i predstavlja jedinstveno rješenje koje spaja više različitih proizvoda i njihovih funkcija u jednu cjelinu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti