Hrvatska vlada treća je najpopularnija vlada u Europi – na Facebooku

Prema rezultatima istraživanja 'World Leaders on Facebook', Vlada Republike Hrvatske proglašena je trećom najpopularnijom vladom na Facebooku u Europi

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.01.2016. / 08:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok javnost očekuje informacije oko novog sastava izvršne vlasti, odnosno oko imena ljudi koji će sljedeće četiri godine voditi Hrvatsku, iz još uvijek aktualne/tehničke vlade, jučer su se pohvalili s dosadašnjim rezultatima na Facebooku. U objavi za javnost koju su poslali medijima pozivaju se na istraživanje agencije Burson-Marsteller 'World Leaders on Facebook' u kojem je analizirano više od 500 stranica izvršnih vlasti na Facebooku i prema kojem je Vlada Republike Hrvatske proglašena trećom najpopularnijom vladom na Facebooku u Europi.

'Nakon brojnih priznanja za komunikaciju s građanima putem Twittera, Odjel za online komunikaciju Vlade Republike Hrvatske, kao dio Službe za odnose s javnošću, dobio je još jedno međunarodno priznanje za svoj trud i rad u komunikaciji s građanima, ovaj put za otvoreni dijalog putem društvene mreže Facebook', stoji u priopćenju. Hrvatska vlada tako ima treću najveću zajednicu korisnika Facebooka i treća je po broju komentara građana u konkurenciji europskih vlada, broj objava prošle je godine bio nešto manji od 400 (objave su dosegnule 29 milijuna pogleda), dok su korisnici te objave lajkali više od 280 tisuća puta i na vladinim stranicama na Facebooku objavili oko 53 tisuće komentara.

'Kako bi dodatno potaknula otvoren, transparentan i neposredan dijalog s građanima Vlada Republike Hrvatske otvorila je Facebook zid za sve građane koji pristupe stranici, ne samo za upite zajednice. Zid Vlade RH time je postao forum za razmjenu sugestija, kritika, mišljenja i stavovima kojemu je cilj povećati participaciju građana u političkim procesima', objavili su iz Vlade. Broj lajkova na Facebooku premašio je 147 tisuća, a svaki tjedan bilježi se više stotina novih lajkova tako da uskoro možemo očekivati da će broj korisnika koji su kliknuli na oznaku 'sviđa mi se' stranice hrvatske Vlade uskoro premašiti 150 tisuća.

U navedenom je istraživanju posebno pohvaljen i rad Odjela za online komunikaciju koji je građanima bio na raspolaganju od 9 ujutro do čak 10 navečer i odgovorio na više od 8.300 upita građana. Nadamo se kako će i nova Vlada, kada su u pitanju društvene mreže i komunikacija putem interneta, nastaviti sličnim putem.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti