Hrvatske škole u europskom projektu za razvoj digitalnih kompetencija

Očekuje se sudjelovanje više od 2000 nastavnika iz 400 škola širom Europe.

Martina Čizmić | 06.06.2018. / 19:01

Ilustracija škola (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

S početkom školske godine 2018./2019., posredstvom Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, nastavnici svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj moći će koristiti inovativnu CRISS platformu za stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija učenika 1. i 2. razreda.

Nova platforma učenicima će omogućiti razvoj digitalnih kompetencija u razredu kroz nastavu u različitim predmetima, a nastavnicima praćenje razvoja učeničkih kompetencija te poticanje na daljnji razvoj tijekom učenja. Svi nastavnici koji će sudjelovati u projektu bit će pioniri u korištenju platforme na razini Europe.

Stoga, CARNET poziva sve zainteresirane nastavnike da se prijavom na mrežno sjedište projekta uključe u CRISS zajednicu i iskažu interes za korištenje CRISS platforme. Na taj će način dobiti sve potrebne informacije o sudjelovanju u projektu i online edukaciji kroz koju će se upoznati s CRISS okvirom digitalnih kompetencija, korištenjem CRISS platforme i dodatnih digitalnih alata.

Očekuje se sudjelovanje više od 2000 nastavnika iz 400 škola širom Europe. Nastavnici koji će sudjelovati u online edukaciji dobit će službeni certifikat te će imati priliku razmjenjivati svoja iskustva s nastavnicima iz različitih europskih zemalja. Moći će koristiti CRISS platformu tijekom cijele školske godine 2018./2019., za što će im biti osigurana stručna podrška.

Projekt CRISS pokrenut je u sklopu europskog programa za istraživanje i inovacije OBZOR 2020 sa svrhom testiranja platforme koja će omogućiti stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija učenika u osnovnim i srednjim školama širom Europe. U sklopu projekta sudjeluje 15 međunarodnih partnera, vodećih u područjima novih tehnologija, digitalnih kompetencija, obrazovnih inovacija, učenja i poučavanja iz Europske unije.

Hrvatski partneri na projektu su Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, koji ima ključnu ulogu u pripremi i provedbi projekta te Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti