Hrvatske tvrtke svoju priliku traže i na dalekom sjeveru Europe

Tako će se norveškim partnerima predstaviti tvrtke od Ine do King ICT-a.

Martina Čizmić | 17.03.2019. / 07:20

Oslo: Karl Johans gate (Foto: VISITOSLO/Tord Baklund) (Foto: VISITOSLO/Tord Baklund)

Norveška posljednjih nekoliko godina pokušava izmijeniti svoj imidž zemlje nafte i plina u imidž zemlje koja uspjeva zahvaljujući ekologiji i održivoj ekonomiji.

Kako je Oslo proglašen Zelenom prijestolnicom Europe 2019. tako se ove godine u Norveškoj održava cijeli niz konferencija i susreta kojima je glavni cilj promovirati zelenu ekonomiju i inovativna rješenja.

Sljedeći tjedan, 19. ožujka u Oslu se tako održava „Green Industry and Digitalisation“, susret i konferencija kojoj je cilj okupiti što više tvrtki iz cijelog svijeta koje se bave inovacijama u zelenoj industriji, digitalizaciji ili IKT-u i omogućiti im kontakt s potencijalnim partnerima u Norveškoj.

Među 194 tvrtke sudionice, Hrvatska s 28, uz Norvešku koja je domaćin i ima 65 tvrtki, biti najzastupljenija na konferenciji.

Tako će se norveškim partnerima predstaviti tvrtke od Ine do King ICT-a.

Sudjelovanje na Green Industry Innovation, Digitalisation and ICT Matchmaking konferenciji izuzetna je prilika za predstavljanje naših dosadašnjih projekata, ICT rješenja, usluga i proizvoda na sjeveroeuropskom tržištu. Riječ je o izuzetnoj prilici za ostvarivanje kontakata s drugim sudionicima i uspostavljanjem suradnje na potencijalnim zajedničkim projektima s naglaskom na digitalizaciju, sigurnost i energetsku učinkovitost.

KING ICT podržava napore HGK usmjerene prema povezivanju naših gospodarstvenika s drugim tvrtkama i tržištima na području EU, kao i izvan EU. S obzirom na niz realiziranih projekata u regiji i međunarodnim tržištima poput UAE, Azerbajdžana ili Velike Britanije, ovakvi skupovi predstavljaju logičan nastavak naših izvoznih aktivnosti.

Izuzetno smo zahvalni na ukazanom povjerenju i prilici za promoviranjem hrvatskog znanja, stručnosti, inovativnosti i razvojnih kapaciteta na zahtjevnom i razvijenom tržištu Europske unije,
poručili su uoči odlaska u Norvešku iz King ICT-a.

Događaj organizira Innovation Norway, javna organizacija koja je u Hrvatskoj, u partnerstvu s HGK zadužena za implementaciju programa „Razvoj poslovanja i inovacije“ vrijednog 22 milijuna eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti