Imate rodbinu ili prijatelje u Ukrajini? Sada ih možete besplatno nazvati i slati im poruke

Hrvatski teleoperateri omogućili su zvanje i slanje SMS-ova bez naknade prema Ukrajini.

Martina Čizmić | 25.02.2022. / 17:33

Pozivi prema Ukrajini bez naknade, ilustracija (Foto: Zimo)

Kako bi hrvatskim građanima koji imaju obitelj i prijatelje u Ukrajini omogućili što jednostavnije i lakše komuniciranje u trenutnoj situaciji, hrvatski su teleoperateri su donijeli odluke. 

Tako je Telemach objavio kako će omogućiti besplatne pozive i SMS-ove prema Ukrajini. 

U znak solidarnosti prema ukrajinskom narodu i sa željom da svim svojim korisnicima olakša komunikaciju s bližnjima - obitelji, prijateljima i kolegama u Ukrajini, Telemach Hrvatska bez naknade omogućuje pozive iz mobilne i fiksne mreže prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u Ukrajini od danas u 15 sati do 10. ožujka 2022., objavili su iz Telemacha. 

Isto su napravili i u Hrvatskom Telekomu, iz kojeg poručuju: Zaprepašteni smo razvojem događaja u Ukrajini te suosjećamo sa svima pogođenima. Kako bismo svojim korisnicima, što je moguće više, olakšali komunikaciju s njihovim obiteljima i prijateljima u Ukrajini, omogućili smo slanje SMS poruka te pozive iz fiksne i mobilne mreže Hrvatskog Telekoma prema svim mrežama u Ukrajini bez naknade, kao i korištenje roaminga iz Ukrajine prema svim ostalim zemljama.

I A1 Hrvatska pridružio se istoj inicijativi i omogućio pozive i SMS-ove iz svoje mreže prema Ukrajini bez naknade.

Trenutna potresna situacija koja se događa u Ukrajini nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Suosjećamo sa svima na zahvaćenim područjima, njihovim obiteljima i prijateljima te se iskreno nadamo da će vrijeme pred nama donijeti mir i sigurnost. 

Kako bismo našim korisnicima olakšali kontaktiranje bližnjih koji se trenutno nalaze u Ukrajini, omogućili smo besplatne pozive i SMS poruke putem A1 mobilne i fiksne mreže prema svim mrežama u Ukrajini. Korisnicima koji se nalaze u Ukrajini u potpunosti je besplatan roaming, odnosno pozivi, slanje SMS poruka i pristup Internetu. Navedeno vrijedi za privatne A1 i Tomato korisnike na bonove i na pretplatu te za sve poslovne korisnike, poručili su iz A1 Hrvatska.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti