Hrvatski startup TDA pomaže američkom SciNote-u digitalizirati svjetsku znanost

SciNote je vodeća platforma za istraživače, odnosno znanstvenike u svijetu koja služi kao elektronička laboratorijska bilježnica.

Martina Čizmić | 29.04.2019. / 17:05

Top Digital Agency i SciNote (Foto: TDA)

Početkom siječnja ove godine, hrvatski startup Top Digital Agency  otvorio je natječaj kojim nagrađuje najbolje digitalne projekte na svijetu pod nazivom “Digital Project Competition for Companies”.

Goran Deak, CEO - TOP Digital Agency (Foto: Adriatic INNOVATION Island) Hrvatski startup otvorio natječaj za najbolji poduzetnički projekt vrijedan 10 tisuća dolara

Kako je i TDA svoj put započeo upravo na natjecanjima, željeli su tako dokazati da se naporan rad isplati i nagraditi najbolji poduzetnički projekt te im financirati isti s 10.000 američkih dolara. Natječaj je zatvoren 15. ožujka 2019. godine, a pobjednikom je proglašena američka tvrtka sa uredom u Ljubljani - SciNote.

Budući da smo privukli svjetske tvrtke i njihove projekte, naš žiri, sastavljen od konzultanata iz digitalne industrije, imao je veliki izazov. Odluka je pala na SciNote jer smo jednim projektom spojili do sada nespojivo u ovom obliku - digitalni marketing sa znanošću. Isto tako SciNote-ova prisutnost na američkom i zapadnoeuropskom tržištu čini projekt još zanimljivijim i vrijednijim, izjavio je Goran Deak, CEO.

SciNote je vodeća platforma za istraživače u akademskoj zajednici ili industriji - odnosno služi kao elektronička laboratorijska bilježnica. Platforma olakšava istraživačima bilježenje i spremanje informacija tijekom radnih procesa te im omogućuje vizualizaciju svakog koraka laboratorijskog rada, dodavanje rokova za svaki zadatak te čak povezivanje članova tima koji rade na istom projektu.

Za TDA smo doznali putem Instagrama. Razgovarali smo u timu, jer nam se cijeli koncept TDA činio jako zanimljivim. Odlučili smo testirati platformu i objaviti projekt. Nadali smo se pobjedi, ali je nismo očekivali. Jako smo sretni i zadovoljni jer je naša platforma i projekt prepoznat od strane TDA. Naša vizija je digitalizirati znanost, olakšati znanstvenicima rad te približiti znanost novim generacijama. Mislim da smo na dobrom putu, a ova nagrada nam je i potvrda. Od ovog projekta očekujemo visokokvalitetnu internetsku platformu s modernim dizajnom prilagođenim mobilnim uređajima, rekao je direktor marketinga SciNotea, Jure Kumljanc.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti