Hrvoje Balen, Algebra: Za uspjeh je potrebna prilika za rast i stjecanje novih znanja

Algebrini studenti danas rade u Googleu, Microsoftu, Rimac Automobilima, SPAN-u, Fiveu, Ericsson Nikola Tesli, Infinumu...

Martina Čizmić | 22.11.2017. / 16:12

Mislav Balković, Tomislav Dominković, Hrvoje Balen (Foto: Algebra) (Foto: Algebra)

Nakon dvadeset godina edukacije i 120.000 polaznika visokog učilišta i otvorenog učilišta Algebra od danas nastupa kao integrirana obrazovna institucija, pod novim vizualnim identitetom. Programi visokog obrazovanja i obrazovanja odraslih nastavljaju se provoditi u više od 15 gradova diljem Hrvatske.

Kako su se širile ideje i kako smo zajedno rasli, pod Algebrom se iznjedrilo više projekata koji bi na tržištu mogli samostalno funkcionirati bez ikakvih poteškoća. Svi edukacijski projekti nastajali su pod istim imperativom - da samo najviši standardi kvalitete i izvrsnost mogu dugoročno donijeti korist i našim polaznicima. Programi su jedinstveni – inovativni, primjenjivi, korisni i usmjereni na kvalitetu i stalna poboljšanja. I upravo zato želimo ih predstavljati kao jedan brend i dati im isti potpis; isti, zajednički identitet i poslati jedinstvenu poruku o tome što stoji ispod brenda Algebra, pojasnio je dr. sc. Mislav Balković, član uprave i dekan visokog učilišta.

Predsjednik uprave Tomislav Dominković osvrnuo se na dvadeset godina rada Algebre riječima: Od starta smo došli do kampusa i educirali smo više od 120 tisuća osoba. Naših 110 stalno zaposlenih i 500 stručnih suradnika, nastavnika i predavača godišnje obrazuje 15 tisuća novih korisnika. Uz 20 posto godišnjeg rasta, vjerojatno smo jedina organizacija u Hrvatskoj koja se organski i samostalno razvija ovom dinamikom. Svi mi u Algebri radimo ono što volimo i s veseljem to prenosimo ljudima željnima znanja. Ovakva integracija svih programa pod krovni brend Algebre ponudit će sadašnjim i budućim polaznicima novi obrazovni model, drugačiju budućnost obrazovanja u Hrvatskoj.

Iskoristivost znanja poveznica je svih programa Algebre, čiji su polaznici i studenti odmah po stjecanju diplome spremni za tržište rada.

U Hrvatskoj se može bolje; za uspjeh je potrebna prilika za rast i stjecanje novih znanja. Naša Algebra nastala je upravo na toj ideji - da svaki pojedinac u svakom trenutku može napraviti zaokret, bez obzira na ranije životne izbore, a za tu je promjenu potrebna iskra. Među tvrtkama u kojima danas rade Algebrini studenti su Google, Microsoft, Rimac Automobili, SPAN, Five, Ericsson Nikola Tesla, Infinum, Intel, VMware, Infinum, Amazon, Dell... Tu iskru mi vidimo i kod naših predavača i kod polaznika, i sad želimo da se ta iskra širi na druge mlade ljude, da im bude poticaj za poslovna i životna postignuća, dodao je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti