Uz porast broja prodanih knjiga, koji je čak nadmašio broj prodanih fizičkih knjiga, HT se okreće prodaji digitalnih izdanja.

Planet9 je usluga koja omogućuje čitanje, kupnju i jednostavan pristup literaturi u elektronskom obliku bez obzira na kojoj se mobilnoj mreži nalazite.

Ovo nije prva trgovina sa e-knjigama, nedavno je VIP objavio kako u svojoj bazi ima preko 100 domaćih i stranih naslova na hrvatskom jeziku, no ta je usluga dostupna samo za korisnike VIP-a.

HT pak za svoju uslugu tvrdi kako ima najveći izbor e-knjiga na hrvatskom jeziku, no više o tome saznat ćemo nakon konferencije za novinare koja je u tijeku.

Također, HT će u svojoj ponudi nuditi i E-čitač koji ima 6 inčni zaslon osjetljiv na dodir, HSDPA i WiFi, 2GB interne memorije, bateriju koja će biti dovoljna za čitanje do 8500 stranica, audio player i ostalo.

No, knjige kupljene preko Planet9 biti će dostupne i za ostale uređaje bilo drugi e-čitači, laptopi ili tablet uređaji, i za razliku od VIP-a, knjige ćete moći kupovati na kojoj se god mreži nalazili.

'Svojoj biblioteci pristupate kroz Planet9 aplikacije za PC, Android i iOS (uskoro). Aplikacije možete besplatno preuzeti na Planet9 Web stranicama i odmah po instalaciji, nakon što se prijavite Vašim korisničkim računom, knjige se pohranjuju na uređaj koji se u tom trenutku odabrali kako biste mogli čitati i offline.' - objašnjeno je na web stranicama Planet9.

Hoćete li kupovati knjige? Što mislite o ovoj novoj usluzi HT-a?

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju