HT poziva STEM-ovke: Uključite se u „Women's STEM Award 2019“ i osvojite vrijedne nagrade

Najbolji diplomski ili magistarski rad iz STEM područja nagrađuje se s 3000 eura.

Martina Čizmić | 06.02.2019. / 13:48

Žene u STEM-u (Foto: Hrvatski Telekom) (Foto: Hrvatski Telekom)

Studentice ili diplomantice STEM fakulteta diljem Hrvatske imaju priliku osvojiti čak 3000 eura i sudjelovati u etabliranom međunarodnom programu Deutsche Telekoma „Women's STEM Award“. Program se provodi već šestu godinu zaredom, a cilj mu je poticanje mladih žena da se odluče za karijeru u STEM području (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Riječ je o međunarodnom natječaju koji odabire najbolji diplomski ili magistarski rad studentica završnih godina STEM fakulteta diljem svijeta, ili onih koje su nedavno diplomirale. Najbolji završni rad, prema procjeni stručnog žirija koji se sastoji od eksperata iz Deutsche Telekoma, predstavnika akademske zajednice i drugih istaknutih stručnjaka iz STEM područja, nagrađuje se s 3000 eura, a najbolji i najinovativniji rad iz svake od tema natječaja nagrađuje se sa 500 eura.

Strateške teme pomno se biraju svake godine kako bi pratile najnovije tehnološke trendove iz STEM područja, a ove godine to su: "Cloud", "Internet of Things", "Artificial Intelligence", "Cyber Security" i „Network of the Future". Diplomski ili magistarski radovi moraju biti na engleskom ili njemačkom jeziku, a prijave se skupljaju do 17. ožujka 2019. godine. Nagrade pobjednicima, u ukupnom iznosu od 5500 eura, bit će uručene u lipnju 2019. na svečanosti u Bonnu. Sve informacije o programu „Women's STEM Award“ možete pronaći na službenoj stranici.

Hrvatski Telekom glavni je promicatelj STEM-a u Hrvatskoj te ima aktivnu ulogu u društvu u promicanju ženskog leadershipa, posebice u STEM području. Početak karijere u STEM zanimanjima mladim stručnjakinjama otvara mnogo prilika za razvoj i karijerni napredak jer su STEM znanja i vještine pokretač napretka digitalne ekonomije, dijela ekonomije koji raste do sedam puta brže od klasične. Međunarodni program poput ”Woman STEM Award” mladim stručnjakinjama osigurava izvrsnu početnu poziciju za STEM karijeru, izjavila je Nina Išek Međugorac, direktorica Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma

S visokim udjelom žena od čak 46 % u svojem menadžerskom timu, Hrvatski Telekom jedna je od vodećih hrvatskih, ali i europskih telekomunikacijskih kompanija po zastupljenosti žena u menadžerskoj strukturi. Na taj način HT vlastitim primjerom potiče veću participaciju žena na mjestima dobro plaćenih stručnjaka te njihov karijerni razvoj prema menadžerskim pozicijama.

Jedan od ključnih faktora privlačenja i zadržavanja žena menadžera te žena općenito, posebice u dinamičnoj telekomunikacijskoj industriji, svakako je ravnoteža privatnog i poslovnog života, kojoj se u HT-u, kao MAMFORCE kompaniji, posvećuje posebna pozornost i koja je ugrađena u temeljne vrijednosti korporativne kulture Hrvatskog Telekoma.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti