HT razvio uslugu fiksnog pristupa na mobilnoj 5G tehnologiji

Usluga bi trebala postati dostupna korisnicima do kraja godine, kad bi u komercijalnu upotrebu trebala krenuti i 5G mreža.

Martina Čizmić | 18.07.2021. / 08:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako će na dodjelu frekvencijskog spektra za 5G morati pričekati još barem mjesec dana, u Hrvatskom telekomu već razmišljaju o različitim novim uslugama i proizvodima koje mogu pronuditi korisnicima. 

Jedna od ti usluga je FWA (Fixed Wireless Access), usluga koja koristi mobilnu 5G tehnologiju kako bi se korisnicima pružila usluga fiksnih servisa – brzi i stabilni fiksni internet, nove generacije televizije visoke kvalitete i fiksne govorne usluge na 5G mreži.

Kako su istaknuli iz HT-a, usluga je namijenjena prvenstveno korisnicima koji žive u pojedinim suburbanim i ruralnim područjima na kojima nisu dostupna napredna fiksna tehnološka rješenja i koji imaju potrebu za brzim fiksnim internetom kojeg istovremeno koristi više ukućana u više dijelova stana ili kuće. Sastoji se od FWA uređaja malih dimenzija i bez vanjskih priključaka na utičnicu te je sama instalacija, koju obavlja HT tehničar, jednostavna i neinvazivna.

Usluga bi trebala postati dostupna korisnicima do kraja godine, kad bi u komercijalnu upotrebu trebala krenuti i 5G mreža. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti