HT se pohvalio: Imamo najbržu mobilnu mrežu i najbolju pokrivenost signalom u Hrvatskoj

Ookla je usporedila korisnički pokrenute testove na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama kod svih glavnih mobilnih operatora u Hrvatskoj tijekom prvog i drugog kvartala 2019. kako bi utvrdila tko je imao najveće brzine mobilne mreže i najbolju pokrivenost mobilnom mrežom.

Martina Čizmić | 28.06.2019. / 15:43

Boris Drilo (Foto: HT) (Foto: HT)

Iz Hrvatskog Telekoma pohvalili su se s dvije nagrade za kvalitetu mobilne mreže koje im je dodijelila jedna od najpoznatijih svjetskih kompanija koja se bavi analizom i testiranjem interneta, Ookla.

Tako je HT nagrađen za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj („Fastest Mobile Network“) i za najbolju pokrivenost („Best Coverage Award“)*.

Ookla je usporedila korisnički pokrenute testove na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama kod svih glavnih mobilnih operatora u Hrvatskoj tijekom prvog i drugog kvartala 2019. kako bi utvrdila tko je imao najveće brzine mobilne mreže i najbolju pokrivenost mobilnom mrežom. Speed Score uključuje mjerenje brzine preuzimanja i učitavanja svakog pružatelja usluga kako bi se rangirala brzina mreže dok Coverage Score uključuje mjerenje dostupnosti i otiska svakog pružatelja usluga unutar zemlje.

Kako ističu, Hrvatski Telekom postigao je znatno bolje rezultate u brzinama mobilnih preuzimanja i učitavanja, kao i mobilne pokrivenosti od drugih mobilnih operatora u Hrvatskoj.

Ponosni smo na još jednu potvrdu kvalitete naše mobilne mreže, a posebno na činjenicu da nam ova potvrda dolazi od strane korisnički pokrenutih testiranja. Ookla testovi etablirani su kao svjetski standard mjerenja korisničkog iskustva jer su realizirani od strane korisnika, u stvarnim uvjetima, na uređajima kojima korisnici svakodnevno pristupaju našoj mreži. Ovo priznanje rezultat je naših kontinuiranih investicija u izgradnju i modernizaciju mobilne mreže. To činimo kako bismo sve u Hrvatskoj povezali s prilikama koje danas pružaju najnovije tehnologije, kako bi kroz informiranje i raznovrsne oblike komunikacije mogli obogatiti svakodnevni život, a poduzetnici učinili svoje poslovanje još konkurentnijim i sigurnijim, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Dodaju kako HT ove godine završava proces potpune modernizacije mobilne mreže u koju je u dvije godine investirao preko milijardu kuna. Modernizira se radijska mreža prema SRAN konceptu – tehnologiji koja osigurava koegzistenciju 2G, 3G i 4G mreže na istoj opremi, utrostručuje kapacitet 4G mreže i osigurava podršku za IoT.

Nova oprema koja se postavlja osigurava bolju pokrivenost 3G i 4G mrežom, troši manje energije, a cilj svih aktivnosti koje se provode jest omogućiti uvođenje 5G mreže čim se dodijeli potreban radiofrekvencijski spektar.

Uvođenje 5G mreže prati transformacija čitavoga društva te otvara širok spektar dodatnih mogućnosti korištenja mobilne tehnologije koje će promijeniti živote ljudi nabolje i unaprijediti poslovanje.

Za još bezbrižnije surfanje ovog ljeta, Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima tijekom srpnja daruje dodatnih 1 GB podatkovnog prometa. Postpaid korisnici dodatni gigabajt prometa dobivaju u sklopu tarife, dok prepaid korisnici 1 GB dodatnog prometa ostvaraju uz opcije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti