HTC napokon predstavio dugo najavljivan telefon otporan na vodu

Je li ovo kompanijin još jedan odličan potez nakon HTC 10 uređaja?

Monika Nožić Monika Nožinić | 13.11.2016. / 10:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dugo najavljivani HTC Bolt ili HTC 10 Evo napokon je ugledao svjetlo dana.

Riječ je o metalnom uređaju koji je zahvaljujući IP57 standardu u potpunosti otporan na vodu i prašinu, obećava dobre performanse, ali i visoku cijenu.

Telefon ima 5,5-inčni QHD Super LCD 3 zaslon napravljen od 2.5D Gorilla Glass 5 stakla, pokreće ga osmojezgreni procesor Snapdragon 810 snage do 2.0GHz i 3 GB RAM-a. Internu memoriju čini prostor od 32 GB koji je moguće proširiti putem microSD kartice. Zadnja kamera od 16 megapiksela omogućuje snimanje u 4K rezoluciji, dok prednja od 8 MP omogućuje snimanje u 1080p rezoluciji.

Novi HTC-ov pametni telefon nije opremljen univerzalnim 3,5-milimetarskim ulazom pa će korisnici svoje Boom Sound i Hi-Res audio slušalice morati povezivati putem USB-C ulaza, dok će za druge vrste morati koristiti adapter.

Uređajem se upravlja putem najnovijeg operativnog sustava Android Nougat 7.0, preko kojeg je presvučena nova verzija HTC Sensea, a tu je i skener otiska prsta.

Iako se čini da je kompaniji ovo još jedan odličan potez nakon HTC-a 10, novi stari problem predstavlja cijena koja iznosi oko 550 eura.

Izvor: Phonearena/Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti