HTC One M8, uređaj bez mana spreman za vaše ruke

Kada pričamo o trenutno aktualnim pametnim telefonima na tržištu, a pritom mislimo na hi-end uređaje, o novom HTC One M8 imamo samo riječi hvale.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.05.2014. / 14:30

HTC One M8, uređaj bez mana spreman za vaše ruke

[row type=fluid layout=image]

[grid size=6 indent=1 text=left]

Kada pričamo o trenutno aktualnim pametnim telefonima na tržištu, a pritom mislimo na hi-end uređaje, o novom HTC One M8 imamo samo riječi hvale.  

Najveći problem kod svake recenzije je odakle početi, što je najbitnije spomenuti i kako predstaviti uređaj onima koji ga još nisu isprobali, no isto tako s druge strane to je izazov koji me osobno veseli. Danas, pametni telefon ima gotovo svaki čovjek, na njemu čitamo vijesti, mailove, telefoniramo, slikamo, snimamo, organiziramo život i sređujemo stvari. Možemo slobodno reći kako su upravo pametni telefoni postali naš “life-hub”.

U prosjeku, svakih dvije godine kupujemo novi uređaj, a u tih dvije godine dogodi se puno noviteta, od samog dizajna, veličine ekrana, funkcija, mogućnosti, itd. Izbor je svake godine sve veći, pa se mi kao korisnici trebamo odlučiti koji je najbolji izbor za naš budžet. 

[/row]

[row type=fluid layout=image]

[grid size=10 indent=1 text=left]

 

HTC ONE M8

[/grid]

[/row]

[row type=fluid layout=image]

[grid size=6 indent=1 text=left]

Prvo što ćete napraviti kad primite novi uređaj u ruke je pogledati njegov dizajn, prednju stranu, stražnju stranu, bočne, pa odmjeriti koliko je težak i kako leži u ruci. Odmah na početku moram reći da sam prilično fasciniran novim HTC-om One M8, pogotovo jer me privukao njegov dizajn i alu unibody kućište. U ruci uređaj dobro leži, a osjeća se njegova kvaliteta čim ga stavite u ruku. Istina jest da uređaj uživo izgleda mnogo puta bolje nego na slici, gdje ga ujedno i vidite prije nego što ga isprobate uživo. Novi M8 ima fino zaobljene rubove koji mu daju neku prirodnu ljepotu, a kvaliteta se osjeti i kod najmanjih detalja, primjerice kod priključivanja punjača, gdje ćete osjetite onaj fini klik.

[/grid]

[grid size=4 indent=0 text=left]

[/grid]

[/row]

HTC One M8, uređaj bez mana spreman za vaše ruke

[row type=fluid layout=image]

[grid size=5 indent=1 text=left]

ZASLON

Inače, nisam ljubitelj velikih zaslona, ne volim kad uređajem ne mogu barati jednom rukom, no mislim da je sve stvar navike. Veliki zasloni su u modi i svi više manje nude 4.7 inča pa na dalje, no moram priznati da sam nekako prošao preko toga na HTC-u, i to sve zahvaljujući svim ostalim karakteristikama koje nudi ovaj uređaj. Prvenstveno zato što 5-inčni zasloni nude velike fotografije i video snimke, nešto što danas traži svaki korisnik pametnog telefona. 

Rezolucija od 1920 x 1080 s 441 piksela po inču bit će i više nego što vam je potrebno. Slike su kristalno čiste, a igrice će vas ufurati u novi svijet. Zaslon na M8 je prilično unaprijeđen naspram njegovog prethodnika. Odmah kraj zaslona nalaze se BoomSound zvučnici koji zvuče fenomenalno, najbolje što sam čuo na nekom pametnom telefonu. Naime BoomSound vam neće zamijeniti kvalitetu in-ear slušalica, no ako želite slušati nešto usput, imati dobar zvuk na igricama ili na video chatu, ovaj sistem će vas u potpunosti zadovoljiti.

[/grid]

[grid size=5 indent=0 text=left]

BlinkFeed

Moram priznati da mi BlinkFeed na početku nije imao previše smisla jer nam je svima dostupan Flipboard, no ako malo pogledamo stvari iz druge perspektive BlinkFeed ima itekako smisla. Po defaultu aplikacija dostupna na HTC-u One omogućit će korisnicima da na brzinu pregledaju novi sadržaj s društvenih mreža ili portala na koji se predbilježe. Odlična stvar kod BlinkFeeda je što do njega možete sa zaključanog telefona na jednostavan način — swipeom prema desno. Super koristan shortcut!

[/grid]

[/row]

 

[row type=fluid layout=image]

[grid size=7 indent=2 text=left]

Android

Googleov mobilni operativni sustav Android pružat će vam sve što trebate, pa čak i više od toga. Ako kojim slučajem nešto nedostaje, tu je uvijek Google Play s mnogobrojnim aplikacijama, no o tome vam ne moram posebno pričati, jer je sve više manje jasno. 

Procesor i baterija

Qualcommov novi Snapdragon 801 procesor i 2GB RAM-a pobrinut će se za HTC One da ne trzne niti malo, doslovno. Sve što ćete raditi na uređaju ponaša se upravo onako kako bi trebalo, bez trzaja, fluidno, mekano i ugodno. Prema mnogima, scrollanje na HTC-u je finije nego na većini Android uređaja! 

Što se tiče baterije, niti tu nemate problema. Uređaj će izdržati 30-ak sati, no morate znati da sve zavisi o tome koliko uređaj koristite, pa tako ako telefonirate 0-24, non stop ste na internetu, gledate i snimate video, ne možete očekivati da će baterija izdržati koliko i u normalnim uvjetima korištenja, no za ekstra korisnike tu je Extreme Power Saver mode koji će vam isključiti sve osim telefona, poruka i ručnog osvježenja emaila.

Kamera

Iako drugi testovi nisu baš pokazali kameru na HTC-u M8 u najboljem svijetlu, prema mojem iskustvu, to što dobijete na M8 bit će vam sasvim dovoljno da slikate što želite i kad želite. Naravno, ne možete očekivati super kvalitetne fotke u lošim svjetlosnim uvjetima, no vjerujte, kamera ja sasvim solidna za sve nas koji se ne bave profesionalnom fotografijom.

Kamera ima brojne mogućnosti, primjerice slikanje prednje i stražnje kamere istovremeno, kao i već standardno zasebno korištenje stražnje kamere, te prednje za sve vaše selfije. U nastavku možete vidjeti da je kvaliteta slike sasvim zadovoljavajuća.

 

ZAKLJUČAK

Iako nismo ulazili previše u tehničke detalje, jer bi za to trebali napisati još barem dvije stranice, sve navedeno smatramo dovoljnim da možete odlučiti isplati li se razmisliti o kupnji ovog uređaja ili ne. Smatramo da je HTC One M8 vrlo žestoki konkurent trenutno aktualnim modelima na tržištu, a osobno ako se mene pita, bez razmišljanja bi izabrao HTC. 

HTC One M8 dostupan je u ponudi Vipneta u dvije boje, sivoj i srebrnoj, po cijeni od 35 kuna za cijenu uređaja jednokratno! Kliknite na sliku ispod za više informacija!

 

HTC One M8, uređaj bez mana spreman za vaše ruke

[/grid]

[/row]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti