HTC, tajvanska kompanija poznata po izradi pametnih telefona koji na sebi nose Android razmatra kupnju mobilnog operativnog sistema.

Znamo da HP-a želi prodati svoj operativni sistem webOS ujedno i jedini OS kojeg bi HTC mogao kupiti, no za sada još nije ništa službeno potvrđeno.

'Razmišljamo o tome i interno razgovaramo o mogućim solucijama, no ništa nećemo naglo odlučiti.' istaknuo je Cher Wang novinarima u Kini.

Naime, HTC-ovo razmatranje kupnje operativnog sistema krenulo je nakon što je Google objavio kako će kupiti Motorolinu mobilnu diviziju zbog koje je očito HTC zabrinut.

'Možemo koristiti bilo koji operativni sistem želimo. U mogućnosti smo napraviti stvari drugačije nego što to čini naša konkurencija. Naša snaga leži u dubokom poznavanju operativnog sistema, no to ne znači da moramo stvoriti svoj.', nadodao je Wang.

Također, Wang smatra kako je Google ispravno postupio te kako će Googleu trebati vremena da odlučiti kako će brendirati Android telefone i kako će upravljati ostalim Motorolinim proizvodima.

Via TheNexWeb