Huawei lansirao svoje najlakše i najmanje slušalice ikad, a mnoge će osvojiti i još nečim

Moguće ih je istovremeno povezati s dva različita uređaja, poput pametnog telefona, sata, tableta ili računala.

Martina Čizmić | 11.02.2023. / 09:58

Huawei FreeBuds 5i (Foto: Huawei)

Huawei iz godine u godinu usavršava svoje bežične slušalice osluškujući povratne komentare korisnika. Tako su predstavili Huawei FreeBuds 5i, TWS slušalice koje imaju cijeli niz korisnih značajki, a istovremeno i prihvatljivu cijenu.

Baš kao i ostale slušalice iz FreeBuds serije, i 5i imaju kvalitetan zvuk, moderni dizajn i tehnologiju aktivnog poništavanja buke ANC i EQ, kao i mogućnošću povezivanja između više uređaja s različitim operativnim sustavom.

Za razliku od prethodnih verzija u kojima je kućište bilo izuzetno sklisko, ovo je ukrašeno kamenom teksturom, što ga čini lakšim za korištenje. Kako ističu iz Huaweija, ovo su njihove najlakše slušalice do sad i teže samo 4,9 grama što ih čini iznimno ugodnima za dulje nošenje, dok je dizajn skraćen za 7 mm u usporedbi s FreeBuds 4i te sada iznosi 29mm.

Dolaze s Hi-Res Audio Wireless certifikatom i koriste snažan hardver, algoritme, LDAC HD audio codec i multi-EQ efekte za reprodukciju i prijenos HD zvuka. Podržavaju i Multi-EQ efekte koji korisnicima omogućuju individualno prilagođavanje audio efekata.

Huawei FreeBuds 5i (Foto: Huawei)

Slušalice su opremljene ANC-om s dva mikrofona te hibridnom tehnologijom poništavanja buke koja osim visokofrekventnih zvukova, također poništava i buku nastalu unutar slušnog kanala, te pruža blokiranje maksimalne ANC buke do 42 dB. Korisnici mogu birati između Ultra, General i Cosy načina uklanjanja buke, kako bi se maksimalno prilagodili svojoj okolini, a u kombinaciji s AI tehnologijom eliminacije buke koja koristi neuronske mreže i dodatno izoštrava korisnikov glas buka se tijekom teleofonskog poziva gotovo i ne primjećuje.

Moguće ih je istovremeno povezati s dva različita uređaja, poput pametnog telefona, sata, tableta ili računala, a potpuno su kompatibilne sa svim uređajima koje pokreću Android, iOS i Windows operativni sustavi. Zanimljivo, imaju i mogućnost snimanja fotografija na daljinu dvostrukim dodirom slušalica kad su uparene s pametnim telefonom. 

Iz Huaweija ističu kako slušalice imaju 28 sati autonomije (7,5 sati reprodukcije glazbe, a potom ih je potrebno dopuniti u kućištu), a sadrže i funkciju brzog punjenja koja će u samo 15 minuta punjenja korisniku omogućiti i do 4 sata reprodukcije glazbe.

Zanimljiva je i cijena po kojoj bi se trebale naći na tržištu, a koja iznosi 99 eura. 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti