Huawei objavio listu tehnologija koje će uz 5G mrežu transformirati svijet

Ovogodišnji Global Mobile Broadband, forum mobilne širokopojasne mreže, okuplja više od 1600 predstavnika prijevoznika, proizvođača opreme, organizacija za standardizaciju, analitičkih firmi i medija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.11.2019. / 09:24

Huawei (Foto: Huawei)

Na jubilarnom desetom forumu Global Mobile Broadband, koji se prije nekoliko dana održao u švicarskom gradu Zürichu, Huawei Wireless X Labs objavio je dokument o osam ključnih tehnologija za koje se predviđa da će njihova primjena imati značajan tržišni potencijal u trenutku kada 5G globalno zaživi.

Ova godina ostat će upamćena po globalnoj afirmaciji i prihvaćanju 5G komercijalnih proizvoda i usluga. Mreža nove generacije do sada je ostvarila veliki uspjeh zahvaljujući vrhunskom korisničkom iskustvu koje nudi, ali i ogromnom potencijalu za pokretanje i rast digitalnog gospodarstva. Očekuje se i da će 5G promovirati industrijsku digitalizaciju kroz različite scenarije. U tom smislu u Huaweijevu dokumentu izdvojeno je osam aplikacijskih domena koje su stvorene i unaprijeđene upravo zbog postojanja 5G mreže.

Primjena u aspektu B2B neophodno zahtijeva prisutnost 5G mreže kako bi se osigurala visoka propusnost, niska latencija te iznimna pouzdanost procesa. U Huaweijevu dokumentu navedeni su primjeri primjene nove tehnologije i proizvodi koji će svakako obilježiti godine pred nama:

- provjera kvalitete proizvoda (Cloud Vision i Cloud Test za pametne tvornice)

- inženjerski strojevi (Cloud Teleoperation za pametne rudnike i luke)

- cloud video za siguran prijelaz cesta i mostova

- koordinirana kontrola za pametna skladišta

- igranje videoigara u oblaku

- VR iskustvo u oblaku

- nesmetana reprodukcija 4K i 8K videa na mreži

- prijenos uživo u oblaku

"Huawei je u suradnji s partnerima i teleoperaterima istražio velik broj inovativnih 5G tehnologija za više industrija. Te su tehnologije od sada stavljene u komercijalnu upotrebu. Huawei je bio i ostat će posvećen pružanju kvalitetnih 5G veza i afirmacije digitalne modernizacije industrije. Radujemo se i budućoj suradnji sa svim dionicima s kojima ćemo zajedno graditi svjetliju budućnost", izjavio je na forumu Ritchie Peng, direktor Huawei Wireless Networka.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti