Huawei je hrvatskoj javnosti prezentirao svoja 5G rješenja kroz virtualno predstavljanje Galileo Exhibition Halla – izložbenog prostora koji pokazuje na koji način ključne značajke 5G mreže, velika propusnost, minimalna latencija i veliki kapacitet povezivanja, transformiraju svijet oko nas.

Prezentirano je niz 5G rješenja u širokom spektru industrijskih aplikacija poput inteligentnih povezanih vozila, pametnih tvornica, pametne zdravstvene zaštite, pametnih mreža, pametnog obrazovanja, urbane sigurnosti, dronova, pametne poljoprivrede i pametnih novih medija.  Uz primjere upotrebe 5G tehnologije, kao i mogućnosti koje nova generacija mobilnih mreža donosi gospodarstvu, predstavljena je i Huawei 5G AAU antena, najlakša 5G antena na svijetu koja se može brzo i jednostavno instalirati bilo gdje, čak i na teško dostupna mjesta.

Huawei želi pomoći Europskoj uniji i Hrvatskoj u postizanju istinske digitalne suverenosti. Predani smo digitalnoj transformaciji i kao lider u razvoju tehnologije dajemo svoj doprinos hrvatskom gospodarstvu. Danas, nakon trinaest godina na hrvatskom tržištu, s ponosom možemo istaknuti kako trideset posto Hrvata u svakodnevnoj komunikaciji koristi Huaweijevu pouzdanu telekom opremu i vrlo popularne uređaje poput pametnih telefona, kazao je Zhang Heng, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.

U razgovoru s novinarima, Zhang Heng je istaknuo kako Huawei sudjeluje u izgradnji testne 5G mreže u Osijeku, koja bi trebala biti aktivirana do kraja godine, te dodao kako se nada da će imati priliku graditi 5G mrežu i na drugim lokacijama u Hrvatskoj. 

Na pitanje o eventualnom utjecaju 5G tehnologije na zdravlje ljudi, što se često spominje, iz Huaweija su istaknuli kako frekvencije na kojima 5G tehnologija funkcionira već postoje i koriste se za druge namjene te nisu pokazale nekakav značajan utjecaj na zdravlje ljudi. 

Ponovili su kako su otvoreni za suradnju sa svim telekomima koji planiraju graditi svoju 5G mrežu u Hrvatskoj, ali i otkrili kako već surađuju s Tele2 na tome. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju