Huawei predstavio Galileo Exhibition Hall i pokazao svoja napredna 5G rješenja

Galileo Exhibition Hall je zložbeni prostor koji na jednostavan način pokazuje na koji način ključne značajke 5G mreže transformiraju svijet oko nas

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.10.2020. / 13:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je hrvatskoj javnosti prezentirao svoja 5G rješenja kroz virtualno predstavljanje Galileo Exhibition Halla – izložbenog prostora koji pokazuje na koji način ključne značajke 5G mreže, velika propusnost, minimalna latencija i veliki kapacitet povezivanja, transformiraju svijet oko nas.

Prezentirano je niz 5G rješenja u širokom spektru industrijskih aplikacija poput inteligentnih povezanih vozila, pametnih tvornica, pametne zdravstvene zaštite, pametnih mreža, pametnog obrazovanja, urbane sigurnosti, dronova, pametne poljoprivrede i pametnih novih medija.  Uz primjere upotrebe 5G tehnologije, kao i mogućnosti koje nova generacija mobilnih mreža donosi gospodarstvu, predstavljena je i Huawei 5G AAU antena, najlakša 5G antena na svijetu koja se može brzo i jednostavno instalirati bilo gdje, čak i na teško dostupna mjesta.

Huawei želi pomoći Europskoj uniji i Hrvatskoj u postizanju istinske digitalne suverenosti. Predani smo digitalnoj transformaciji i kao lider u razvoju tehnologije dajemo svoj doprinos hrvatskom gospodarstvu. Danas, nakon trinaest godina na hrvatskom tržištu, s ponosom možemo istaknuti kako trideset posto Hrvata u svakodnevnoj komunikaciji koristi Huaweijevu pouzdanu telekom opremu i vrlo popularne uređaje poput pametnih telefona, kazao je Zhang Heng, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.

U razgovoru s novinarima, Zhang Heng je istaknuo kako Huawei sudjeluje u izgradnji testne 5G mreže u Osijeku, koja bi trebala biti aktivirana do kraja godine, te dodao kako se nada da će imati priliku graditi 5G mrežu i na drugim lokacijama u Hrvatskoj. 

Na pitanje o eventualnom utjecaju 5G tehnologije na zdravlje ljudi, što se često spominje, iz Huaweija su istaknuli kako frekvencije na kojima 5G tehnologija funkcionira već postoje i koriste se za druge namjene te nisu pokazale nekakav značajan utjecaj na zdravlje ljudi. 

Ponovili su kako su otvoreni za suradnju sa svim telekomima koji planiraju graditi svoju 5G mrežu u Hrvatskoj, ali i otkrili kako već surađuju s Tele2 na tome. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti