Huawei razvija platformu za hibridne škole koje kombiniraju online i fizičku nastavu

Platforma temeljena na Huawei Cloudu omogućuje interaktivan i personaliziran pristup, uz stalnu mogućnost kolaboracije učenika i studenata, ali i roditelja s profesorima. Platforma podržava i fizičku nastavu čije rezultate ponovno bilježi u Cloud

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.05.2020. / 11:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je u sklopu svog projekta za pametno obrazovanje Huawei Smart Education započeo razvijati sveobuhvatnu digitalnu platformu koja omogućuje tzv. "hibridno obrazovanje", koje kombinira najbolje značajke online i fizičke nastave. Trenutačno neke od značajki projekta Huawei Smart Education, koji kombinira naprednu tehnologiju, opremu i konkretna softverska rješenja, koristi više od 2.500 sveučilišta i institucija, 500.000 osnovnih i srednjih škola te 850 milijuna učenika i studenata diljem svijeta.

Osnova projekta Huawei Smart Education i nove platforme za "hibridno obrazovanje" je Huawei Cloud koji omogućuje jednostavan i siguran rad prilagođen učenicima, studentima i profesorima, ali i roditeljima i drugim dionicima obrazovnog procesa. Učenicima i studentima dostupni su svi potrebni materijali na jednom mjestu, omogućena su video predavanja najviše razine kvalitete pa i s naprednim mogućnostima produkcije i prikaza kako profesora tako i nastavnih materijala.

Uz sveobuhvatnu online nastavu u tzv. e-učionici, omogućene su dodatne konzultacije s profesorima nakon nastave te razmjena dodatnog interaktivnog materijala. Učenicima, studentima i profesorima dostupne su razne aplikacije u bogatom ekosustavu kojeg su razvijali stručnjaci za obrazovanje, ali i stručnjaci iz različitih institucija važnih u edukativnom procesu poput muzeja, kazališta i sl. Učenje omogućuje interaktivan i personaliziran pristup, uz stalnu mogućnost kolaboracije učenika i studenata s profesorima. Profesori mogu uživo prolaziti domaće zadaće sa učenicima te uživo odgovarati na pitanja.

Platforma podržava i fizičku nastavu, a pripremu za nastavu kao i rezultate ponovno bilježi u Cloud kako bi maksimalno podržali personaliziran pristup u učenju. Kombinaciju online i fizičke nastave određuju same obrazovne institucije, a kompletan edukativan proces u potpunosti se prilagođava obrazovnom kurikulumu.

Posebna pozornost u razvoju platforme pružena je uključivanju roditelja u obrazovni proces pa platforma podržava i potiče redovitu direktnu dvosmjernu komunikaciju roditelja s profesorima, ali i ostalim djelatnicima škole, kao i njihovo aktivno sudjelovanje u obrazovnom procesu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti