Huawei više ne smije koristiti SD kartice?

Vjeruje se kako će Huawei intenzivirati uvođenje svog formata memorijske kartice i u druge modele, pogotovo nižeg cjenovnog razreda. Osim ako se u SDA-u uskoro ne predomisle.

Martina Čizmić | 27.05.2019. / 09:06

SD memorija (Foto: Getty Images)

Iza Huaweija je jedan od najtežih tjedana u povijesti. Američka blokada i prekid suradnje s cijelim nizom tvrtki koje su bile dobavljači komponenti za njihove pametne telefone natjerali su tu kinesku kompaniju na aktivaciju plana B.

Brojne je Huaweijeve korisnike iznenadila vijest kako je SD Association odlučila izbaciti Huawei iz svojih redova i tako mu zabraniti korištenje SD kartica.

No što to točno znači za milijune ljudi diljem svijeta koji koriste Huaweijeve (i Honorove) pametne telefone i pohranjuju svoje podatke na SD kartice?

Zapravo, ništa. Svi postojeći korisnici moći će i dalje bez problema koristiti SD i microSD kartice i kupovati nove. Za njih se neće ništa promijeniti.

Otkazivanje članstva znači da Huawei neće moći koristiti SD kartice u svojim budućim uređajima bez potrebnih dozvola. Kako mu SD Association te dozvole neće izdati (barem zasad), Huawei bi ih mogao dobiti preko partnera.

Međutim, Huawei je prilikom predstavljanja svog flagship uređaja Mate 20 u listopadu 2018. predstavio i svoj format memorijske kartice – Nano Memory Card.

Huawei Mate 20 Pro (Foto: Huawei) SD kartica odlazi u povijest? Zamijeniti bi ju moglo ovo čudo

Iako je taj format mnogima još uvijek relativno nepoznat, pokazuje kako su u Huaweiju bili spremni i na ovaj scenariji sa SDA-om.

Vjeruje se kako će Huawei intenzivirati uvođenje svog formata memorijske kartice i u druge modele, pogotovo nižeg cjenovnog razreda. Osim ako se u SDA-u uskoro ne predomisle.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti